דף הבית » אנציקלופדיה » מה ההבדל בין ספגטי לפסטה?

מה ההבדל בין ספגטי לפסטה?

צרו איתנו קשר

מה זה ספגטי?

ספגטי הוא סוג של פסטה ארוכה ודקה. הוא עשוי מחיטת דורום, שהיא סוג חיטה עתיר גלוטן. ספגטי בדרך כלל מבושל במים ולאחר מכן מוגש עם רוטב או בכלי. זהו אחד מסוגי הפסטה הפופולריים ביותר בעולם.

מה זה פסטה?

פסטה היא סוג מזון העשוי מבצק העשוי מחיטת דורום, מים ולעיתים מביצים. בדרך כלל מבשלים אותו במים ואז מגישים אותו עם רוטב או בצלחת. ישנם סוגים רבים ושונים של פסטה, כולל ספגטי, מקרוני, לזניה, רביולי ופטוצ'יני.

ההבדלים בין ספגטי לפסטה

למרות שספגטי ופסטה עשויים שניהם מחיטת דורום, יש כמה הבדלים ביניהם. הנה השוואה בין השניים:

צוּרָה

הספגטי הוא ארוך ודק, בעוד פסטה יכולה להגיע במגוון צורות, כולל קונכיות, צינורות וסרטים.

גודל

קוטר הספגטי הוא בדרך כלל כ-1/8 אינץ', בעוד שגודל הפסטה יכול לנוע בין קטן מאוד לגדול מאוד.

זמן בישול

ספגטי בדרך כלל לוקח בערך 10 דקות לבשל, בעוד פסטה יכול לקחת בין 5 דקות ל 20 דקות לבשל, תלוי בסוג.

טבלת ההבדלים בין ספגטי לפסטה

סוג פסטה צוּרָה גודל זמן בישול
ספגטי ארוך ודק 1/8 אינץ' 10 דקות
פסטה מגוון צורות משתנה 5-20 דקות

סיכום

ספגטי ופסטה הם שני סוגי מזון המבוססים על חיטת דורום המבושלים במים ומוגשים עם רוטב או במנה. עם זאת, הם שונים בצורתם, בגודלם ובזמן הבישול. הספגטי הוא ארוך ודק, בדרך כלל בקוטר של כ-1/8 אינץ', ובישולו לוקח בערך 10 דקות. הפסטה מגיעה במגוון צורות, גדלים וזמני בישול.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן