דף הבית » זמן זה משאב חשוב » איך לבשל שוק טלה בתנור

איך לבשל שוק טלה בתנור

צרו איתנו קשר

איך לבשל שוק טלה בתנור

מה זה שוק טלה?

שוק טלה הוא נתח בשר מרגל של כבש. זהו נתח בשר בעל טעם ורך שניתן לבשל במגוון דרכים. הוא משמש לעתים קרובות בתבשילים, מרקים ופלטים, אך ניתן לבשל אותו גם בתנור. תהליך הבישול האיטי עוזר לרכך את הבשר ולהוציא את טעמו.

החומרים לשוק טלה בתנור

כדי להכין שוק טלה בתנור, תזדקק למרכיבים הבאים:

  • 1-2 שוקי טלה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית רוזמרין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס מרק בקר

הוראות לשוק טלה בתנור

שלב 1: מחממים את התנור

מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס).

שלב 2: הכן את שוק הטלה

מייבשים את שוקי הטלה עם נייר סופג ומתבלים באבקת השום, אבקת הבצל, האורגנו, הטימין, הרוזמרין, המלח והפלפל.

שלב 3: צורבים את שוק הטלה

מחממים את שמן הזית במחבת גדולה הניתנת לתנור על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את שוקי הטלה וצורבים 2-3 דקות לכל צד, או עד להזהבה.

שלב 4: הוסף את המרק

מוסיפים את מרק הבקר למחבת ומביאים לרתיחה.

שלב 5: אופים את שוק הטלה

מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ואופים במשך שעה ו-15 דקות, או עד ששוק הטלה רך ומבושל.

שלב 6: מגישים

מוציאים את המחבת מהתנור ונותנים לשוק הטלה לנוח 10 דקות לפני ההגשה. תהנה!

טיפים להכנת שוק הטלה הטוב ביותר בתנור

  • הקפידו לתבל את שוק הטלה בנדיבות במלח ופלפל לפני הצריבה.
  • אם אין לכם מחבת לתנור, אפשר להעביר את שוק הטלה לתבנית אפייה לאחר הצריבה.
  • אם שוק הטלה לא מבושל לאחר שעה ו-15 דקות, המשיכו לאפות עוד 15 דקות.
  • אם אין לך מרק בקר, אתה יכול להחליף במרק עוף או מים.
  • לתוספת טעם, אפשר להוסיף כמה שיני שום למחבת לפני האפייה.

בישול שוק טלה בתנור הוא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה ומלאת טעם. תהליך הבישול האיטי עוזר לרכך את הבשר ולהוציא את טעמו. עם המדריך הקל לביצוע הזה, אתה יכול להכין שוק טלה טעים בתנור בכמה שלבים פשוטים. לטיפים ומתכונים נוספים לבישול, בדוק את סרטון YouTube זה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן