דף הבית » זמן זה משאב חשוב » תפוח אדמה מוקרם לזמן מה בתנור

תפוח אדמה מוקרם לזמן מה בתנור

צרו איתנו קשר

תפוח אדמה מוקרם לזמן מה בתנור

מהו תפוח אדמה מוקרם?

תפוח אדמה מוקרם הוא מאכל שמכינים בשילוב תפוחי אדמה, חמאה, שמנת ומרכיבים נוספים. זוהי תוספת פופולרית שניתן להגיש עם מגוון מנות עיקריות. את תפוחי האדמה מבשלים עד שהם רכים ואז מועכים עם חמאה ושמנת. לאחר מכן מתבלים את המנה במלח ופלפל ובשאר עשבי תיבול ותבלינים.

איך להכין תפוח אדמה מוקרם לזמן מה בתנור

שלב 1: מחממים את התנור

מחממים את התנור ל-375 מעלות פרנהייט.

שלב 2: הכן את תפוחי האדמה

מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות. מניחים אותם בסיר גדול ומכסים אותם במים קרים. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה כ-10 דקות או עד שהם רכים. מסננים את תפוחי האדמה ומניחים אותם בצד.

שלב 3: מכינים את רוטב השמנת

בסיר בינוני ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הקמח ומקציפים עד שהוא מתאחד. מוסיפים לאט את השמנת ומקציפים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את המלח, הפלפל ועשבי התיבול והתבלינים האחרים. מבשלים את הרוטב כ-5 דקות או עד שהוא סמיך וקרמי.

שלב 4: מרכיבים את המנה

בתבנית גדולה, שכבו את תפוחי האדמה ורוטב השמנת. משטחים את הגבינה המגוררת ואופים כ-25 דקות או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.

הצעות הגשה

תפוח אדמה מוקרם הוא תוספת טעימה שניתן להגיש עם מגוון מנות עיקריות. נסה להגיש אותו עם עוף צלוי, סטייק או צלעות חזיר. אפשר להגיש גם כתוספת לארוחת חג.

טיפים וטריקים

  • לטעם עשיר יותר, השתמשו בחצי-חצי במקום בשמנת.
  • לגרסה קלילה יותר, השתמשו בחלב רזה במקום בשמנת.
  • לגרסה גבינתית מוסיפים גבינת צ'דר מגוררת לרוטב השמנת.
  • לגרסה חריפה, מוסיפים לרוטב השמנת כמה ג'לפנוס חתוכים לקוביות.
  • לגרסה בריאה יותר, השתמשו בשמן זית במקום בחמאה.

תפוח אדמה מוקרם הוא תוספת טעימה וקלה להכנה שבטוח תהיה להיט עם המשפחה והחברים שלך. רק עם כמה מרכיבים פשוטים, תוכלו ליצור מנה טעימה שבטוח תשמח. למתכונים טעימים נוספים, עיין בתפוחי אדמה מוקרמים ביוטיוב.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן