דף הבית » מה היה » כמה זמן לבשל פילה סלמון בתנור?

כמה זמן לבשל פילה סלמון בתנור?

צרו איתנו קשר

כמה זמן לבשל פילה סלמון בתנור?

מהו פילה סלמון?

פילה סלמון הוא נתח דג שנלקח מהצד של הסלמון. זהו נתח דג ללא עצמות שבדרך כלל נטול עור וניתן לבשל אותו במגוון דרכים. פילה סלמון הוא מקור מצוין לחלבון ועשיר בחומצות שומן אומגה 3, המועילות לבריאות הלב.

איך לבשל פילה סלמון בתנור

בישול פילה סלמון בתנור הוא דרך פשוטה וטעימה להכין את הדג הבריא הזה. להלן השלבים שיש לבצע:

  1. מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מניחים את פילה הסלמון על נייר הפרגמנט.
  4. מברישים את פילה הסלמון בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  5. אופים את פילה הסלמון במשך 12-15 דקות, או עד שהוא מוכן.
  6. מוציאים את פילה הסלמון מהתנור ונותנים לו לנוח 5 דקות לפני ההגשה.

טיפים לבישול פילה סלמון מושלם

בחר את חתך הסלמון הנכון

בקניית פילה סלמון חפשו נתח עבה ובעל צורה אחידה. זה יבטיח שהסלמון יתבשל בצורה אחידה ולא יתבשל יתר על המידה באזורים מסוימים ולא מבושל מספיק באחרים.

מתבלים את הסלמון

סלמון הוא דג בטעם עדין ולכן חשוב לתבל אותו היטב במלח ופלפל. אתה יכול גם להוסיף עשבי תיבול ותבלינים אחרים לפילה הסלמון לעוד טעם.

אל תבשל יתר על המידה את הסלמון

סלמון עדיף כשהוא מבושל רק עד שהוא אטום ומתקלף בקלות עם מזלג. בישול יתר של הסלמון יהפוך אותו יבש וקשוח.

השוואה מהירה

שיטת בישול זמן בישול
תנור 12-15 דקות
כיריים 4-5 דקות
גְרִיל 6-8 דקות

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לבשל פילה סלמון?

הדרך הטובה ביותר לבשל פילה סלמון היא לאפות אותו בתנור. אפיית הסלמון בתנור תבטיח שהוא מבושל בצורה אחידה ולא מבושל יתר על המידה באזורים מסוימים ולא מבושל פחות באחרים.

האם אפשר לבשל פילה סלמון במיקרוגל?

כן, אפשר לבשל פילה סלמון במיקרוגל, אבל זה לא מומלץ. בישול במיקרוגל עלול לגרום לסלמון להיות יבש וקשוח.

איך אני יודע מתי הסלמון סיים להתבשל?

את הסלמון מבשלים כשהוא אטום ומתקלף בקלות בעזרת מזלג. אפשר גם להשתמש במדחום כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הסלמון. זה צריך להיות 145°F (63°C).

סיכום

בישול פילה סלמון בתנור הוא דרך פשוטה וטעימה להכין את הדג הבריא הזה. מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את פילה הסלמון על נייר הפרגמנט, מברישים אותו בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים את פילה הסלמון במשך 12-15 דקות, או עד שהוא מוכן. מוציאים את פילה הסלמון מהתנור ונותנים לו לנוח 5 דקות לפני ההגשה. לתוצאות הטובות ביותר, בחרו חתך סמיך ואחיד של סלמון ותבלו היטב במלח ופלפל. אל תבשל את הסלמון יתר על המידה, כי זה יהפוך אותו יבש וקשוח.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן