דף הבית » זמן זה משאב חשוב » איך מכינים שווארמה בתנור – מדריך מקיף

איך מכינים שווארמה בתנור – מדריך מקיף

צרו איתנו קשר

איך מכינים שווארמה בתנור – מדריך מקיף

מה זה שווארמה?

שווארמה היא מאכל מזרח תיכוני פופולרי שמכינים פרוסות דקות של בשר כבוש, בדרך כלל עוף, בקר או טלה, המבושלים על רוטיסרי אנכי. לאחר מכן הבשר מוגש בפיתה או בעטיפה עם ירקות ורטבים. שווארמה היא אוכל רחוב פופולרי במדינות רבות, והיא גם מאכל פופולרי להכנה בבית.

איך מכינים שווארמה בתנור

הכנת שווארמה בתנור היא דרך מצוינת ליהנות מהמנה הטעימה הזו מבלי לקנות רוטיסרי. להלן השלבים להכנת שווארמה בתנור:

שלב 1: הכן את הבשר

השלב הראשון בהכנת שווארמה בתנור הוא הכנת הבשר. התחל במרינדת הבשר בתערובת של שמן זית, שום, מיץ לימון ותבלינים. אפשר להשתמש בכל שילוב של תבלינים שאוהבים, כמו כמון, כוסברה, פפריקה וכורכום. נותנים לבשר להשרות לפחות שעה, או לילה אם אפשר.

שלב 2: מחממים את התנור

לאחר שהבשר כבוש, מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).

שלב 3: מבשלים את הבשר

מניחים את הבשר הכבוש על תבנית עם נייר אפייה ומבשלים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהבשר מוכן.

שלב 4: מרכיבים את השווארמה

לאחר שהבשר מוכן, הגיע הזמן להרכיב את השווארמה. מתחילים בחיתוך הבשר המבושל לרצועות דקות. לאחר מכן, מניחים את רצועות הבשר בפיתה או עוטפים עם חסה, עגבניות, בצל וכל תוספת רצויה אחרת. לבסוף מטפטפים את השווארמה ברוטב טחינה או כל רטבים רצויים אחרים.

טיפים להכנת שווארמה בתנור

הנה כמה טיפים להכנת השווארמה הטובה ביותר בתנור:

  • הקפידו להשרות את הבשר לפחות שעה כדי לקבל את מירב הטעם.
  • אם רוצים להוסיף עוד קצת טעם, אפשר להוסיף כמה כפות יוגורט יווני למרינדה.
  • אם רוצים להוסיף קצת קראנצ'יות, אפשר להוסיף לשווארמה קצת צנוברים קלויים או שקדים קצוצים.
  • אם רוצים לעשות את השווארמה חריפה במיוחד, אפשר להוסיף קצת רוטב חריף או פתיתי צ'ילי למרינדה או לשווארמה עצמה.

השוואה מהירה

שיטה זמן בישול
רוטיסרי 30-45 דקות
תנור 25-30 דקות

הכנת שווארמה בתנור היא דרך מצוינת ליהנות מהמנה הטעימה הזו מבלי לקנות רוטיסרי. זוהי גם שיטת בישול מהירה בהרבה משיטת הרוטיסרי המסורתית. המפתח להכנת השווארמה הטובה ביותר בתנור הוא להשרות את הבשר לפחות שעה כדי לקבל את מירב הטעם. לאחר שהבשר מוכן, זה הזמן להרכיב את השווארמה עם חסה, עגבניות, בצל וכל תוספות רצויות אחרות. לבסוף מטפטפים את השווארמה ברוטב טחינה או כל רטבים רצויים אחרים. בעזרת הטיפים האלה תוכלו להכין שווארמה טעימה בתנור תוך זמן קצר!

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן