דף הבית » מידע מהיר על זמן » איך להכין לחם שום טעים בתנור

איך להכין לחם שום טעים בתנור

צרו איתנו קשר

איך להכין לחם שום טעים בתנור

מהו לחם שום?

לחם שום הוא מאכל איטלקי קלאסי שמכינים על ידי ציפוי פרוסת לחם עם שום, חמאה ועשבי תיבול. הוא מוגש בדרך כלל כמתאבן או כתוספת, אך ניתן ליהנות ממנו גם כנשנוש. השילוב של שום, חמאה ועשבי תיבול מעניק ללחם שום את הטעם והמרקם הייחודיים שלו. זהו מאכל פופולרי במדינות רבות, כולל איטליה, ארצות הברית וישראל.

איך להכין לחם שום בתנור

הכנת לחם שום בתנור היא דרך פשוטה וטעימה ליהנות מהמנה הקלאסית הזו. להלן השלבים שיש לבצע:

שלב 1: מחממים את התנור

מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).

שלב 2: הכן את הלחם

חותכים את הלחם לפרוסות ומורחים חמאה על כל פרוסה. מפזרים מעל אבקת שום, אורגנו ופטרוזיליה.

שלב 3: אופים את הלחם

מניחים את פרוסות הלחם על נייר אפייה ואופים במשך 10-15 דקות, או עד שהלחם מזהיב ופריך.

שלב 4: הגישו ותהנו!

מוציאים את לחם השום מהתנור ומגישים חם. תהנה!

טיפים להכנת לחם שום מושלם

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את לחם השום המושלם בכל פעם:

  • השתמש בלחם באיכות טובה. מחמצת או לחם איטלקי עובד הכי טוב.
  • השתמש בשום טרי לקבלת הטעם הטוב ביותר.
  • הוסף מעט גבינה מגוררת לחלק העליון של הלחם לקבלת טעם גבינתי נוסף.
  • לטעם מתובל יותר, הוסיפו כמה פתיתי פלפל אדום לתערובת החמאה.
  • למרקם פריך יותר, מברישים את הלחם בשמן זית לפני האפייה.

השוואה מהירה

שיטה זְמַן קושי
תנור 10-15 דקות קַל
כיריים 5 דקות קַל
גְרִיל 5 דקות בינוני

לחם שום הוא מאכל איטלקי קלאסי שקל להכנה וניתן ליהנות ממנו כמנה ראשונה, תוספת או חטיף. הכנת לחם שום בתנור היא דרך פשוטה וטעימה ליהנות מהמנה הקלאסית הזו. מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס), חותכים את הלחם לפרוסות, מורחים חמאה על כל פרוסה, מפזרים אבקת שום, אורגנו ופטרוזיליה מעל ואופים 10-15 דקות. מגישים חם ונהנים! לקבלת הטעם הטוב ביותר, השתמשו בלחם באיכות טובה, בשום טרי והוסיפו מעט גבינה מגוררת לחלק העליון של הלחם. למרקם פריך יותר, מברישים את הלחם בשמן זית לפני האפייה. אתה יכול גם להכין לחם שום על הכיריים או הגריל לארוחה מהירה וקלה. בדוק את הסרטון הזה ביוטיוב לקבלת מדריך שלב אחר שלב כיצד להכין לחם שום בתנור. בעזרת הטיפים האלה תוכלו להכין בכל פעם את לחם השום המושלם!

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן