דף הבית » למה אסור » לאחר בדיקת מי השפיר: כמה זמן לנוח?

לאחר בדיקת מי השפיר: כמה זמן לנוח?

צרו איתנו קשר

לאחר בדיקת מי השפיר: כמה זמן לנוח?

מה זה בדיקת מי שפיר?

בדיקת מי שפיר היא הליך רפואי המשמש לאבחון מצבים גנטיים בעובר. היא מבוצעת בדרך כלל במהלך השליש השני להריון, בין השבועות 15 ל-20. במהלך ההליך, רופא יחדיר מחט לשק השפיר, שהוא השק המלא בנוזלים המקיף את העובר. לאחר מכן, הרופא ישאב דגימה קטנה של מי השפיר, המכילים תאים מהעובר. לאחר מכן ניתן לבדוק את התאים לאיתור מומים גנטיים.

למה לצפות במהלך בדיקת מי שפיר

הליך בדיקת מי השפיר נעשה בדרך כלל בבית חולים או במרפאה. לפני ההליך, הרופא ידון בסיכונים וביתרונות עם המטופל. במהלך ההליך, המטופלת תשכב על גבה והרופא ישתמש באולטרסאונד כדי להוביל את המחט לתוך שק השפיר. המטופל עלול להרגיש לחץ או אי נוחות במהלך ההליך.

סיכונים של דיקור מי שפיר

למרות שבדיקת מי שפיר בטוחה בדרך כלל, ישנם כמה סיכונים הקשורים להליך. אלה כוללים סיכון קטן לזיהום, הפלה ולידה מוקדמת. חשוב לדון בסיכונים עם הרופא לפני ההליך.

החלמה לאחר בדיקת מי שפיר

לאחר בדיקת מי השפיר, על המטופל לנוח למשך שארית היום. חשוב להימנע מפעילויות מאומצות, כמו פעילות גופנית, למשך 24 שעות לפחות. המטופל עלול לחוות התכווצויות או כתמים במשך מספר ימים לאחר ההליך. חשוב לפנות לרופא אם יש דימום או כאבים שאינם חולפים.

מתי להתקשר לרופא

אם המטופל חווה אחד מהתסמינים הבאים, עליה לפנות לרופא שלה:

  • חום
  • כאבי בטן חזקים
  • דימום כבד
  • הפרשות נרתיקיות מסריחות

כמו כן, חשוב לפנות לרופא אם החולה חווה סימנים כלשהם של צירים מוקדמים, כגון צירים או דליפת נוזל.

סיכום

הליך בדיקת מי השפיר הוא בדרך כלל בטוח ויכול לספק מידע חשוב על בריאות העובר. לאחר ההליך, חשוב לנוח למשך שארית היום ולהימנע מפעילות מאומצת למשך 24 שעות לפחות. אם המטופלת חווה תסמינים כלשהם של זיהום, צירים מוקדמים או דימום כבד, עליה לפנות לרופא. למידע נוסף על בדיקת מי שפיר, בקר ב-YouTube .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן