דף הבית » מה ההבדל » כמה זמן צריך לבשל צלי כתף?

כמה זמן צריך לבשל צלי כתף?

צרו איתנו קשר

כמה זמן צריך לבשל צלי כתף?

מה זה צלי כתף?

צלי כתף הוא נתח בשר שנלקח מכתף של פרה, כבשה או חזיר. זהו נתח בשר קשה שעדיף לבשל לאט על אש נמוכה. נתח בשר זה נמכר בדרך כלל כצלי ללא עצמות, אך ניתן למצוא אותו גם כצלי עצם. צלי כתפיים נמכרים בדרך כלל בחתיכות גדולות, כך שהם מצוינים להאכלת קהל.

איך מכינים צלי כתף

לפני בישול צלי כתף, חשוב להכין אותו כמו שצריך. התחל בקיצוץ שומן עודף מהצלי. זה יעזור לצלי להתבשל בצורה אחידה ולמנוע ממנו להיות שמנוני מדי. לאחר מכן, מתבלים את הצלי במלח ופלפל. אתה יכול גם להוסיף עשבי תיבול ותבלינים אחרים כדי לתת לצלי יותר טעם.

שלב 1: מחממים את התנור

מחממים את התנור ל-325 מעלות צלזיוס (163 מעלות צלזיוס). טמפרטורה נמוכה זו תעזור לצלי להתבשל לאט ואחיד.

שלב 2: צורבים את הצלי

מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים כף שמן למחבת ואז מוסיפים את הצלי. צורבים את הצלי מכל הצדדים עד שהוא מזהיב. זה יעזור לנעול את המיצים ולהעניק לצלי טעם נחמד.

שלב 3: צולים את הכתף

מעבירים את הצלי לתבנית צלייה. מוסיפים כוס מרק בקר או מים לתחתית התבנית. זה יעזור לשמור על הצלי לח בזמן שהוא מתבשל. צולים את הכתף במשך 2 עד 3 שעות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-145°F (63°C).

שלב 4: תן לצלי לנוח

לאחר שהצלי מסיים להתבשל, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח 10 דקות. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הצלי.

כמה זמן צריך לבשל צלי כתף?

צלי כתף צריך להתבשל במשך 2 עד 3 שעות בטמפרטורה של 325°F (163°C). הטמפרטורה הפנימית צריכה להגיע ל-145°F (63°C) לפני סיום הצלייה. כדי להבטיח שהצלי יתבשל בצורה אחידה, חשוב לתת לצלי לנוח 10 דקות לפני ההגשה.

טיפים לצליית כתפיים מבושלת בצורה מושלמת

כדי להבטיח שצלי הכתפיים שלך מבושל לשלמות, הנה כמה טיפים שכדאי לזכור:

1. לקצץ את השומן

יש לקצץ את כל עודפי השומן מהצלי לפני הבישול. זה יעזור לצלי להתבשל בצורה אחידה ולמנוע ממנו להיות שמנוני מדי.

2. מתבלים את הצלי

מתבלים את הצלי במלח ופלפל לפני הבישול. אתה יכול גם להוסיף עשבי תיבול ותבלינים אחרים כדי לתת לצלי יותר טעם.

3. השתמשו במדחום לבשר

השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הצלי. הצלי צריך להגיע לטמפרטורה פנימית של 145°F (63°C) לפני שהוא מוכן.

4. תנו לצלי לנוח

נותנים לצלי לנוח 10 דקות לפני ההגשה. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל הצלי. בישול צלי כתף יכול להיות מאיים, אבל עם הטיפים והטריקים האלה, אתה יכול להיות בטוח שתבשל אותו לשלמות. למידע נוסף, תוכל למצוא מידע נוסף בוויקיפדיה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן