דף הבית » מה ההבדל » כמה זמן צריך בטטה בתנור?

כמה זמן צריך בטטה בתנור?

צרו איתנו קשר

כמה זמן צריך בטטה בתנור?

מה זה בטטה?

בטטה היא ירק שורש שמקורו במרכז ודרום אמריקה. זוהי פקעת עמילנית בטעם מתוק המהווה מרכיב פופולרי במנות רבות. בטטה עשירה בסיבים, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותם לתוספת מזינה וטעימה לכל ארוחה.

איך לבשל בטטה בתנור

בישול בטטה בתנור היא דרך פשוטה וטעימה ליהנות מירק השורש המזין הזה. להלן השלבים לבטטות מושלמות בתנור:

שלב 1: הכנת הבטטה

מתחילים בחימום מראש של התנור ל-400°F (204°C). שוטפים את הבטטות ומייבשים אותן. דוקרים אותם במזלג מספר פעמים מכל צד. זה יעזור לבטטות להתבשל בצורה אחידה ולשחרר אדים.

שלב 2: אפיית הבטטות

מניחים את הבטטות על תבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 45 דקות עד שעה, או עד שהן רכות. כדי לבדוק את העשייה, הכניסו מזלג לבטטה. אם הוא מחליק פנימה בקלות, הבטטה מוכנה.

טיפים לבטטות מושלמת

  • לתוספת טעם, מברישים את הבטטות בשמן זית לפני האפייה.
  • לקבלת עור פריך, הפעל את התנור ל-425 מעלות צלזיוס (218 מעלות צלזיוס) במשך 10 הדקות האחרונות של האפייה.
  • לטעם מתוק יותר, מפזרים על הבטטות קינמון או סוכר חום לפני האפייה.

דעה אישית

אני אוהבת לבשל בטטה בתנור כי זה כל כך קל והתוצאות תמיד טעימות. הבטטות יוצאות עדינות וטעימות, והקליפה הפריכה מהווה ניגוד יפה לפנים הרך. אני אוהב להתנסות בתבלינים שונים ותוספות כדי להפוך את הבטטה לטעימה עוד יותר. בישול בטטה בתנור היא דרך מצוינת ליהנות מירק השורש המזין הזה.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן