דף הבית » למה אסור » כמה זמן מכניסים פיתה זעתר לתנור?

כמה זמן מכניסים פיתה זעתר לתנור?

צרו איתנו קשר

כמה זמן מכניסים פיתה זעתר לתנור?

מה זה זעתר פיתה?

פיתה זעתר היא לחם שטוח מזרח תיכוני מסורתי שעשוי בשילוב של זעתר, תערובת עשבי תיבול ותבלינים ושמן זית. זהו חטיף פופולרי במדינות רבות באזור ולרוב מוגש עם מגוון מטבלים וממרחים. בדרך כלל מכינים את הבצק עם קמח, שמרים ומלח ולאחר מכן מרדדים ומעלים את תערובת הזעתר לפני האפייה.

מצרכים לזעתר פיתה

להכנת פיתה זעתר תזדקק למרכיבים הבאים:

  • 2 כפות של קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים פעילים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס זעתר

הוראות הכנת זעתר פיתה

הכנת פיתה זעתר היא תהליך פשוט יחסית. להלן השלבים:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והמלח. מוסיפים את המים החמים ומערבבים עד שנוצר בצק.
  2. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים 5 דקות. מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לנוח 10 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור. משטחים כל כדור לדיסק ומניחים על תבנית משומנת קלות.
  4. בקערה קטנה מערבבים יחד את שמן הזית והזעתר. מברישים את התערובת על כל דיסקית בצק.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-400 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות, או עד שהפיתות מזהיבות ופריכות.

כמה זמן מכניסים פיתה זעתר לתנור?

משך הזמן שצריך לאפות פיתה זעתר בתנור יהיה תלוי בגודל ובעובי הפיתה. בדרך כלל, זה אמור לקחת 15-20 דקות לאפות פיתה זעתר בתנור שחומם מראש ל-400 מעלות צלזיוס. כדי להבטיח שהפיתה תהיה מבושלת, אפשר לבדוק את החלק התחתון של הפיתה כדי לוודא שהיא זהוב ופריך. כשאופים פיתה זעתר, חשוב לשים עין על הפיתות בזמן האפייה. הפיתות עלולות להישרף מהר, לכן כדאי לבדוק אותן כל כמה דקות כדי לוודא שהן לא מתכהות מדי. אם הפיתות מתכהות מדי, אפשר להפחית את טמפרטורת התנור או להעביר את הפיתות לרשת נמוכה יותר בתנור.

טיפים להכנת פיתה זעתר המושלמת

הכנת פיתה זעתר מושלמת יכולה להיות מסובכת, אבל עם כמה טיפים פשוטים תוכלו לוודא שהפיתות שלכם יצאו בצורה מושלמת בכל פעם. הנה כמה טיפים להכנת פיתה זעתר מושלמת:

  • הקפידו ללוש היטב את הבצק לפני האפייה. זה יעזור להבטיח שהפיתה תהיה קלילה ואוורירית.
  • מברישים קלות את תערובת הזעתר על הבצק. יותר מדי מהתערובת יכול להפוך את הפיתה לשמנונית מדי.
  • אם רוצים פיתה פריכה יותר, אפשר להבריש את הפיתות במעט שמן זית לפני האפייה.
  • אם רוצים פיתה רכה יותר, אפשר להבריש את הפיתות במעט מים לפני האפייה.
  • לפיתה יותר טעימה אפשר להוסיף קורט מלח לתערובת הזעתר.

הכנת פיתה זעתר היא דרך מצוינת ליהנות מחטיף מזרח תיכוני טעים. בעזרת כמה טיפים פשוטים תוכלו לוודא שהפיתות שלכם ייצאו בצורה מושלמת בכל פעם. למידע נוסף על זעתר פיתה, מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן