דף הבית » המלצות הצוות » כמה זמן מבשלים חומוס בתנור?

כמה זמן מבשלים חומוס בתנור?

צרו איתנו קשר

כמה זמן מבשלים חומוס בתנור?

מה זה חומוס?

חומוס, המכונה גם שעועית גרבנזו, היא סוג של קטניות הפופולריות במטבחים רבים ברחבי העולם. הם מקור מצוין לחלבון מהצומח והם עשירים בסיבים, מה שהופך אותם לתוספת מזינה וממלאת לכל ארוחה. ניתן לבשל חומוס במגוון דרכים, כולל הרתחה, רתיחה וצלייה. במאמר זה נתמקד כיצד לבשל חומוס בתנור.

איך לבשל חומוס בתנור

בישול חומוס בתנור הוא דרך פשוטה וקלה להשיג חומוס מבושל בצורה מושלמת בכל פעם. להלן השלבים שיש לבצע:

שלב 1: מחממים את התנור

מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).

שלב 2: שוטפים ומרוקנים את החומוס

שוטפים את החומוס במסננת ומסננים את עודפי המים.

שלב 3: מורחים את גרגירי החומוס על תבנית אפייה

מורחים את גרגירי החומוס על תבנית אפייה בשכבה אחת.

שלב 4: צולים את החומוס

צולים את החומוס בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות תוך ערבוב כל 10 דקות. החומוס צריך להיות חום זהוב ופריך בסיום.

שלב 5: תהנו!

לאחר צליית גרגירי החומוס, מוציאים אותם מהתנור ונהנים!

טיפים לחומוס צלוי מושלם

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לקבל חומוס צלוי בצורה מושלמת בכל פעם:

1. השתמשו בחומוס מיובש

לקבלת התוצאות הטובות ביותר, השתמשו בחומוס מיובש שהושרו למשך הלילה. זה יעזור להם לבשל בצורה אחידה יותר ויעניק להם מרקם טוב יותר.

2. מוסיפים חומרי טעם וריח

אפשר להוסיף לחומוס לפני הצלייה חומרי טעם וריח כמו תבלינים, עשבי תיבול או אפילו טפטוף שמן זית. זה ייתן לחומוס דחיפה נוספת של טעם.

3. אל תבשל יתר על המידה

חשוב לא לבשל יתר על המידה את גרגירי החומוס, כי הם יכולים להיות יבשים וקשים. שימו עין עליהם והוציאו אותם מהתנור כשהם זהובים ופריכים.

סיכום

בישול חומוס בתנור הוא דרך פשוטה וקלה להשיג חומוס מבושל בצורה מושלמת בכל פעם. פשוט עקוב אחר השלבים המפורטים לעיל ותיהנה מחומוס קלוי טעים תוך זמן קצר. למידע נוסף על בישול חומוס, בדוק את הסרטון הזה או מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן