דף הבית » המלצות הצוות » כמה זמן לאפות תפוחי אדמה בתנור?

כמה זמן לאפות תפוחי אדמה בתנור?

צרו איתנו קשר

. כמה זמן לאפות תפוחי אדמה בתנור?

כמה זמן לאפות תפוחי אדמה בתנור?

אפיית תפוחי אדמה בתנור היא דרך מצוינת לקבל מרקם וטעם טעימים ופריכים. אבל כמה זמן צריך לאפות תפוחי אדמה בתנור? התשובה תלויה בסוג תפוח האדמה שבו אתה משתמש ובמרקם הרצוי. הנה מדריך שיעזור לך להשיג את תפוח האדמה האפוי המושלם בכל פעם.

סוגי תפוחי אדמה

ישנם סוגים רבים ושונים של תפוחי אדמה, ולכל אחד יש את המרקם והטעם הייחודיים לו. סוגי תפוחי האדמה הנפוצים ביותר המשמשים לאפייה הם תפוחי אדמה רוסט, תפוחי אדמה יוקון גולד ותפוחי אדמה אדומים.

זמני אפייה

זמן האפייה של תפוחי אדמה תלוי בסוג תפוח האדמה ובמרקם הרצוי. לקבלת מרקם רך ואוורירי, אופים תפוחי אדמה רוסט במשך 45-60 דקות בטמפרטורה של 375 מעלות צלזיוס. לקבלת מרקם מוצק ודחוס יותר, אופים 15-30 דקות נוספות. יש לאפות תפוחי אדמה יוקון גולד במשך 45-60 דקות בטמפרטורה של 375 מעלות צלזיוס, ותפוחי אדמה אדומים יש לאפות במשך 30-45 דקות בטמפרטורה של 375 מעלות צלזיוס.

בודקים את מידת העשייה

כדי לבדוק אם תפוחי האדמה שלך נאפו, הכניסו מזלג למרכז תפוח האדמה. אם המזלג מחליק פנימה בקלות, תפוח האדמה מוכן. אם עדיין קשה להחדיר את המזלג, אופים 5-10 דקות נוספות ובודקים שוב.

השוואה מהירה

סוג של תפוח אדמה זמן אפייה
חוּם אֲדַמדַם 45-60 דקות ב-375°F
יוקון זהב 45-60 דקות ב-375°F
אָדוֹם 30-45 דקות ב-375°F

טיפים לתפוחי אדמה אפויים מושלמים

כדי לקבל את תפוח האדמה האפוי המושלם, עקוב אחר הטיפים הבאים:

  • לשפשף את תפוחי האדמה לפני האפייה כדי להסיר לכלוך או פסולת.
  • לחורר חורים בתפוחי האדמה עם מזלג כדי לאפשר לאדים לצאת.
  • מברישים את תפוחי האדמה בשמן לפני האפייה כדי לתת להם פנים פריך, חום-זהוב.
  • סובבו את תפוחי האדמה באמצע האפייה כדי להבטיח בישול אחיד.
  • הניחו לתפוחי האדמה להתקרר 5-10 דקות לפני ההגשה.

אפיית תפוחי אדמה בתנור היא דרך מצוינת לקבל מרקם וטעם טעימים ופריכים. עם הסוג הנכון של תפוחי האדמה וזמן האפייה, תוכלו לקבל בכל פעם את תפוח האדמה האפוי המושלם. לטיפים וטריקים נוספים על אפיית תפוחי אדמה, בדוק את הסרטון הזה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן