דף הבית » חדש » כמה זמן אופים עוגת שמרים בתנור?

כמה זמן אופים עוגת שמרים בתנור?

צרו איתנו קשר

כמה זמן אופים עוגת שמרים בתנור?

מהי עוגת שמרים?

עוגת שמרים היא סוג של עוגה שמכינים שמרים כחומר תפיחה. עוגה מסוג זה היא בדרך כלל קלה ואוורירית, ויש לה טעם מעט מתוק. לרוב הוא מוגש כקינוח או כנשנוש, וניתן להגישו עם מגוון תוספות או מילויים.

אילו מרכיבים נדרשים להכנת עוגת שמרים?

להכנת עוגת שמרים תזדקק למרכיבים הבאים:

  • שמרים
  • קמח
  • סוכר
  • מלח
  • חמאה
  • ביצים
  • חלב

איך מכינים עוגת שמרים

הכנת עוגת שמרים היא תהליך פשוט יחסית. להלן השלבים שעליך לבצע:

שלב 1: הפעל את השמרים

השלב הראשון בהכנת עוגת שמרים הוא הפעלת השמרים. לשם כך, תצטרכו לשלב בקערה את השמרים, המים החמים וקורט סוכר. מערבבים את התערובת עד שהשמרים נמסים, ואז מניחים לה לשבת במשך 10 דקות.

שלב 2: מכינים את הבצק

לאחר הפעלת השמרים אפשר להתחיל להכין את הבצק. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה. מערבבים את החומרים יחד עד שהם מתאחדים היטב. לאחר מכן, מוסיפים לקערה את הביצים ואת תערובת השמרים המופעלים. מערבבים את החומרים יחד עד שהם יוצרים בצק.

שלב 3: ללוש את הבצק

לאחר הכנת הבצק, תצטרכו ללוש אותו. לישה של הבצק עוזרת לפתח את הגלוטן בקמח, מה שיעניק לעוגה מרקם קל ואוורירי. ללישה של הבצק, הופכים אותו על משטח מקומח קלות ולשים אותו כ-5 דקות. לאחר שהבצק חלק ואלסטי, הוא מוכן לעיצוב.

שלב 4: מעצבים את הבצק

לאחר הלישה של הבצק ניתן לעצב אותו לצורה הרצויה. לעוגת שמרים אפשר לעצב את הבצק לצורה עגולה או מלבנית.

שלב 5: תן לבצק לתפוח

לאחר שעיצבו את הבצק, תצטרכו לתת לו לתפוח. לשם כך מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים אותו במטלית לחה. מניחים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

שלב 6: אופים את העוגה

לאחר שהבצק תפח, אפשר לאפות את העוגה. מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס). מכניסים את העוגה לתנור ואופים אותה במשך 25-30 דקות, או עד שהיא מזהיבה.

איך לדעת מתי עוגת שמרים מוכנה

לאחר האפייה של העוגה, תצטרכו לבדוק שהיא מוכנה. לשם כך, נועצים קיסם למרכז העוגה. אם הקיסם יוצא נקי, העוגה מוכנה.

טיפים להכנת עוגת שמרים מושלמת

הכנת עוגת שמרים מושלמת דורשת קצת תרגול, אבל הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה המושלמת בכל פעם:

  • יש לוודא שהשמרים טריים ופעילים.
  • ללוש את הבצק עד שהוא חלק ואלסטי.
  • נותנים לבצק לתפוח במקום חמים.
  • אופים את העוגה עד שהיא מזהיבה.
  • בודקים את העוגה בעזרת קיסם כדי לוודא שהיא מבושלת.

הכנת עוגת שמרים היא תהליך פשוט יחסית, וזו יכולה להיות דרך מצוינת ליהנות מקינוח או חטיף קליל ואוורירי. עם כמה טיפים פשוטים, אתה יכול לקבל את התוצאה המושלמת בכל פעם.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן