דף הבית » חדש » בישול שוקי עוף בתנור: כמה זמן זה לוקח?

בישול שוקי עוף בתנור: כמה זמן זה לוקח?

צרו איתנו קשר

בישול שוקי עוף בתנור: כמה זמן זה לוקח?

בישול שוקי עוף בתנור

בישול שוקי עוף בתנור הוא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה וקלה. בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה בלילה או ארוחת ערב של יום ראשון משוכללת יותר, שוקי עוף הן בחירה מצוינת. הנה איך לבשל שוקי עוף בתנור, כולל כמה זמן זה לוקח וטיפים להכנת המנה המושלמת.

הכנת כרעי עוף

לפני שתכניס את שוקי העוף לתנור, תצטרך להכין אותם. התחל בחימום מראש של התנור ל-375 מעלות צלזיוס. לאחר מכן, שטפו את שוקי העוף ויבשו אותן עם נייר סופג. מניחים את שוקי העוף על תבנית עם נייר אפייה ומתבלים במלח ופלפל. אפשר להוסיף גם תבלינים אחרים כמו אבקת שום, אבקת בצל או פפריקה.

בישול כרעי עוף

לאחר שכרעי העוף מתובלים, מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש. אופים את שוקי העוף במשך 30 דקות, ואז הופכים אותן ואופים 30 דקות נוספות. שוקי העוף צריכות להיות זהובות ומבושלות. כדי לבדוק אם העוף עשוי, הכניסו מדחום בשר לחלק העבה ביותר של הרגל. הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות 165°F.

טיפים לרגלי עוף מושלמות

הנה כמה טיפים להכנת שוקי עוף מושלמות בתנור:

  • מברישים את שוקי העוף בשמן זית לפני האפייה כדי לעזור להם להתפרך.
  • הוסף מעט מיץ לימון לתבנית האפייה לקבלת טעם בהיר והדר.
  • אם אתה רוצה עור פריך במיוחד, הפעל את התנור לחום של 400 מעלות במשך 10 הדקות האחרונות של הבישול.
  • נותנים לרגלי העוף לנוח 5 דקות לפני ההגשה.

הגשת שוקי עוף

לאחר בישול שוקי העוף, ניתן להגיש אותם כפי שהם או עם מגוון דפנות. הנה כמה רעיונות למה להגיש עם שוקי עוף:

  • פירה
  • ירקות צלויים
  • פילאף אורז
  • סָלַט כְּרוּב
  • סלט
  • שעועית אפויה
  • מקרוני וגבינה

אפשר גם להגיש את שוקי העוף עם מגוון רטבים, כמו רוטב ברביקיו, חרדל דבש או רוטב חווה.

אחסון שאריות כרעי עוף

אם נשארו לכם שוקי עוף, אפשר לשמור אותם בכלי אטום במקרר עד 4 ימים. מחממים מחדש את שוקי העוף בתנור ב-350 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות, או עד שהן מתחממות.

סיכום

בישול שוקי עוף בתנור הוא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה וקלה. התחל בחימום מראש של התנור ל-375 מעלות צלזיוס ותבל את שוקי העוף במלח ופלפל. אופים את שוקי העוף במשך 30 דקות, ואז הופכים אותן ואופים 30 דקות נוספות. מגישים את שוקי העוף עם מגוון דפנות ורטבים, ושומרים את השאריות במקרר עד 4 ימים. בעזרת הטיפים האלה, תוכלו להכין את שוקי העוף המושלמות בתנור בכל פעם.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן