דף הבית » למה אסור » איך להכין ביצה קשה בתנור

איך להכין ביצה קשה בתנור

צרו איתנו קשר

איך להכין ביצה קשה בתנור

מהי ביצה קשה?

ביצה קשה היא סוג של ביצה שבושלה בקליפתה במים רותחים. חלבון הביצה והחלמון מבושלים שניהם, מה שהופך אותו לאופציה נהדרת לחטיף או ארוחה קלה ומהירה. ניתן לאכול ביצים קשות רגילות, או שניתן להשתמש בהן בסלטים, כריכים ומנות אחרות.

איך להכין ביצה קשה בתנור

הכנת ביצה קשה בתנור היא דרך מצוינת לקבל חטיף או ארוחה טעימה מבלי לחכות עד שסיר מים ירתח. הנה איך לעשות את זה:

שלב 1: מחממים את התנור

מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס).

שלב 2: מניחים את הביצים בתבנית אפייה

מניחים את הביצים בתבנית אפייה ומכסים אותן בסנטימטר מים.

שלב 3: אופים את הביצים

אופים את הביצים במשך 30 דקות.

שלב 4: מצננים את הביצים

לאחר האפייה של הביצים, מוציאים אותן מהתנור ומניחים להן להתקרר במשך 10 דקות.

שלב 5: קולפים את הביצים

לאחר שהביצים התקררו, מקלפים אותן ונהנים!

טיפים להכנת ביצים קשות בתנור

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להשיג את הביצה הקשה המושלמת בתנור:

  • יש לוודא שהביצים טבולות לחלוטין במים לפני האפייה.
  • אם רוצים חלמון רך יותר, צמצמו את זמן האפייה ל-25 דקות.
  • אם רוצים חלמון מוצק יותר, מגדילים את זמן האפייה ל-35 דקות.
  • לתוספת טעם, הוסיפו קורט מלח למים לפני האפייה.

הכנת ביצה קשה בתנור היא דרך מצוינת לקבל חטיף או ארוחה טעימה מבלי לחכות עד שסיר מים ירתח. עם כמה צעדים פשוטים, אתה יכול לקבל ביצה קשה טעימה תוך זמן קצר. למידע נוסף על ביצים קשות, מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן