דף הבית » מה קורה? » איך לבשל דגים במלח בתנור

איך לבשל דגים במלח בתנור

צרו איתנו קשר

איך לבשל דגים במלח בתנור

מה אתה צריך כדי לבשל דגים במלח בתנור

בישול דגים במלח בתנור הוא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה ובריאה. זוהי גם דרך מצוינת להוסיף טעם לדגים שלך מבלי להוסיף עוד שומן או קלוריות. כדי להתחיל, תזדקק למרכיבים הבאים:

  • דגים שלמים (כגון סלמון, בקלה או הליבוט)
  • מלח ים גס
  • מיץ לימון
  • עשבי תיבול טריים (כגון רוזמרין, טימין או אורגנו)
  • שמן זית
  • נייר אלומיניום

איך להכין את הדג לבישול במלח

לפני שתתחיל לבשל את הדג שלך במלח, תצטרך להכין אותו. התחל בשטיפת הדג תחת מים קרים ויבש אותו במגבת נייר. לאחר מכן, הניחו את הדג על קרש חיתוך והשתמשו בסכין חדה כדי לחתוך מספר חתכים רדודים בבשר. זה יעזור למלח לחדור לדג ביתר קלות.

לאחר מכן, מתבלים את הדג במיץ לימון, עשבי תיבול ושמן זית. משפשפים את התבלינים בבשר הדג, ומקפידים להיכנס לנתחים שעשיתם קודם לכן. לבסוף מכסים את הדג בכמות נדיבה של מלח ים גס. הקפידו לכסות את כל פני הדג, כולל החתכים.

איך לבשל דגים במלח בתנור

לאחר הכנת הדג, הגיע הזמן לבשל אותו. מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה בנייר אלומיניום ומניחים את הדג על נייר הכסף. מוודאים שהדג מכוסה לחלוטין במלח. מכניסים את תבנית האפייה לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שהדג מוכן.

כשהדג סיים להתבשל, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה. המלח יוצר קרום סביב הדג, שיעזור לשמור אותו לח וטעים. הגישו את הדג עם הצדדים האהובים עליכם ותהנו!

טיפים לבישול דגים במלח בתנור

  • הקפידו להשתמש במלח ים גס לקבלת התוצאות הטובות ביותר. מלח שולחן עדין מדי ולא יווצר קרום סביב הדג.
  • אם אתה משתמש בדג גדול יותר, כמו סלמון, ייתכן שיהיה עליך להאריך את זמן הבישול.
  • אם תרצו להוסיף עוד טעם לדג, נסו להוסיף כמה פרוסות לימון או ליים לתבנית האפייה לפני הבישול.
  • אם תרצו להוסיף מעט חום למנה, נסו להוסיף כמה פרוסות ג'לפנו או פזר של פתיתי פלפל אדום.

הצעות הגשה לדג מבושל במלח

דג מבושל במלח הוא ארוחה טעימה ובריאה שניתן להגיש עם מגוון צדדים. נסה להגיש אותו עם ירקות צלויים, סלט או תוספת פשוטה של אורז. אתה יכול גם להגיש אותו עם רוטב או סלסה לתוספת טעם. לארוחה שלמה יותר, נסה להוסיף תוספת של תפוחי אדמה מאודים או קלויים.

סיכום

בישול דגים במלח בתנור הוא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה ובריאה. זה קל להכנה ודורש מינימום מרכיבים. בנוסף, המלח עוזר לשמור על הדג לח וטעים. נסה את זה ותראה איך אתה אוהב את זה! לטיפים ומתכונים נוספים, בדוק את הסרטון הזה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן