דף הבית » מידע מהיר על זמן » איך לאפות פיתות בתנור

איך לאפות פיתות בתנור

צרו איתנו קשר

איך לאפות פיתות בתנור

מה אתה צריך כדי לאפות פיתות בתנור

אפיית פיתות בתנור היא דרך מצוינת ליהנות מארוחה טעימה ותוצרת בית. כדי להתחיל, תזדקק למרכיבים הבאים:

  • 2 כוסות קמח לכל מטרה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית של שמרים יבשים פעילים
  • 1 כוס מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית

איך מכינים פיתות לאפייה

שלב 1: מערבבים את החומרים היבשים

בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים.

שלב 2: הוסף את החומרים הרטובים

מוסיפים את המים החמים ושמן הזית לחומרים היבשים. מערבבים עד שהבצק מתאחד היטב.

שלב 3: ללוש את הבצק

ללוש את הבצק כ-5 דקות, עד שהוא חלק ואלסטי.

שלב 4: תן לבצק לתפוח

מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים לבצק לתפוח כשעה.

אפיית פיתות בתנור

שלב 1: מחממים את התנור

מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס).

שלב 2: מעצבים את הבצק

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ומשטחים אותו לדיסק.

שלב 3: אופים את הפיתות

מניחים את דסקיות הפיתה על תבנית עם נייר אפייה ואופים 10-12 דקות עד שהן מזהיבות.

שאלות ותשובות

ש: האם אני יכול להשתמש בקמח מלא להכנת פיתות?

ת: כן, אפשר להשתמש בקמח מלא להכנת פיתות. ייתכן שיהיה עליך להתאים את כמות המים בשימוש, מכיוון שקמח חיטה מלא סופג יותר נוזלים מקמח לכל מטרה.

ש: האם אני יכול להקפיא פיתות?

ת: כן, אפשר להקפיא פיתות. עוטפים את הלחם בניילון או בנייר אלומיניום ומאחסנים במקפיא עד 3 חודשים.

ש: איך אני יודע מתי האפייה של הפיתה מסתיימת?

ת: האפייה של הפיתה מוכנה כשהוא חום זהוב ותפוח מעט. אפשר גם לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הלחם בעזרת מדחום; זה צריך להיות בסביבות 200°F (93°C).

סיכום

אפיית פיתות בתנור היא דרך מצוינת ליהנות מארוחה טעימה ותוצרת בית. כדי להתחיל, תזדקק למרכיבים הבאים: קמח לכל מטרה, מלח, סוכר, שמרים יבשים פעילים, מים חמים ושמן זית. לאחר ערבוב החומרים יחד ולישה של הבצק, מניחים לו לתפוח כשעה. לאחר מכן, מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס), מעצבים את הבצק לדיסקים ואופים במשך 10-12 דקות. ניתן להקפיא את הפיתה עד 3 חודשים. בסיום האפייה, הפיתה צריך להיות חום זהוב ובעל טמפרטורה פנימית של כ-200 מעלות צלזיוס (93 מעלות צלזיוס).

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן