מה זה שמרים?
שמרים הם פטרייה חד-תאית המשמשת באפייה כדי לגרום לבצק לתפוח. תאי שמרים ניזונים מהסוכרים בקמח ומשחררים פחמן דו חמצני, שלאחר מכן נכלא בבצק וגורם לו להתרחב. שמרים גם מוסיפים טעם למאפים. סוגים שונים של שמרים משמשים ליישומי אפייה שונים. שמרים יבשים פעילים, שמרים אינסטנט ושמרים בעלי עלייה מהירה הם סוגי השמרים הנפוצים ביותר באפייה.
מה קורה אם שמים יותר מדי שמרים?
שימוש ביותר מדי שמרים במתכון יכול להוביל למספר השלכות. יותר מדי שמרים עלולים לגרום לתפיחה מהירה מדי של הבצק, וכתוצאה מכך מרקם לא אחיד וטעמי לוואי. זה יכול גם לגרום לבצק לתפוח יותר מדי, וכתוצאה מכך למרקם דחוס וגומי.
עליית יתר
כאשר משתמשים בכמות גדולה מדי של שמרים במתכון, הבצק יתפח מהר מדי ויתפח יתר על המידה. זה יכול להוביל למרקם לא אחיד, שכן לבצק לא יהיה מספיק זמן לפתח את המבנה שלו כראוי. בצק שתפח יתר על המידה יכול גם לייצר טעמים לוואי שיכולים להשפיע על הטעם של המוצר המוגמר.
מרקם גומי
שימוש ביותר מדי שמרים עלול לגרום גם למרקם גומי. הסיבה לכך היא שעודפי השמרים ימשיכו לייצר פחמן דו חמצני לאחר אפיית הבצק, וכתוצאה מכך מרקם דחוס וגומי.
אוף טעמים
תוצרי הלוואי של שמרים יכולים גם להוביל לטעמי לוואי. כאשר משתמשים בכמות גדולה מדי של שמרים, הבצק יתפח מהר מדי ויפיק יותר מדי תוצרי לוואי שעלולים להשפיע על הטעם של המוצר המוגמר.
כיצד להימנע מיותר מדי שמרים
כדי להימנע משימוש בכמות גדולה מדי של שמרים, חשוב למדוד את השמרים בצורה מדויקת ולעקוב מקרוב אחר המתכון. כמו כן, חשוב להשתמש בסוג השמרים הנכון למתכון. אם מתכון דורש שמרים יבשים פעילים, אל תשתמשו בשמרים אינסטנט, מכיוון שזה יכול להוביל לעליית יתר ולטעמים לוואי.
חשוב לשים לב גם לתאריך התפוגה שעל אריזת השמרים. אם פג תוקפם של השמרים, ייתכן שהם לא יהיו יעילים כל כך ועשויים להפיק טעמים. לבסוף, חשוב לאחסן שמרים במקום קריר ויבש. ניתן לשמור שמרים במקרר או במקפיא לאחסון לטווח ארוך יותר.
לסיכום, חשוב להשתמש בכמות נכונה של שמרים על מנת למנוע התפיחה יתרה ומטעמי לוואי. כמו כן, חשוב להשתמש בסוג השמרים הנכון ולשים לב לתאריך התפוגה שעל האריזה. לבסוף, חשוב לאחסן את השמרים במקום קריר ויבש.
למידע נוסף (בעברית), עיין בדף זה בויקיפדיה.