דף הבית » מידע מקצועי » המלצות הצוות » מה קורה אם שמים יותר מדי שמרים?

מה קורה אם שמים יותר מדי שמרים?

צרו איתנו קשר

מה קורה אם שמים יותר מדי שמרים?

מה זה שמרים?

שמרים הם אורגניזם חד תאי המשמש באפייה כדי לעזור לבצק לתפוח. מדובר בסוג של פטרייה שנמצאת באופן טבעי בסביבה, והיא זמינה גם בצורה מיובשת בחנויות מכולת. השמרים מופעלים על ידי נוזלים חמים וסוכר, והם מייצרים בועות פחמן דו חמצני שגורמות לתפיחת הבצק.

מה קורה אם שמים יותר מדי שמרים?

להוספת יותר מדי שמרים למתכון יכולה להיות מספר השלכות. הברור ביותר הוא שהבצק יתפח מהר מדי, וכתוצאה מכך מרקם דחוס וכבד. גם הטעם של המוצר המוגמר יכול להיות מושפע, שכן יותר מדי שמרים עלולים להוביל לטעם חמוץ או מר. בנוסף, ייתכן שלבצק לא יהיה מספיק זמן לפתח את הטעם שלו, וכתוצאה מכך טעם תפל.

כיצד להימנע מהוספת יותר מדי שמרים

המפתח להימנעות מהוספת יותר מדי שמרים הוא למדוד בזהירות. ברוב המתכונים יצוינו כמות השמרים לשימוש, וחשוב להקפיד על הוראות אלה. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים פעילים, חשוב לזכור שהם אינם פעילים כמו שמרים אינסטנט, ולכן ייתכן שתצטרכו להשתמש יותר מהם. בנוסף, חשוב לוודא שהנוזל שבו אתם משתמשים לא חם מדי, מכיוון שזה יכול להפעיל את השמרים מהר מדי.

שימוש בשמרים מיידיים

שמרים אינסטנט הם סוג של שמרים המופעלים מראש, ולכן אין צורך להמיס אותם בנוזל לפני השימוש. זה מקל על השימוש, מכיוון שאתה יכול פשוט להוסיף אותו לחומרים היבשים. עם זאת, חשוב לזכור ששמרים אינסטנט פעילים יותר משמרים יבשים פעילים, כך שייתכן שתצטרכו להשתמש בפחות מהם.

שימוש בסטרטר

דרך נוספת להימנע מהוספת יותר מדי שמרים היא להשתמש בסטרטר. מנה ראשונה היא תערובת של קמח, מים ושמרים שמאפשרים לתסוס מספר שעות לפני הוספה לבצק. תהליך התסיסה הזה עוזר לפתח את טעם הבצק, והוא גם עוזר לווסת את כמות השמרים שמתווספת.

אם אתם חוששים מהוספת יותר מדי שמרים למתכוני האפייה שלכם, חשוב למדוד בקפידה ולהשתמש בסוג השמרים המצוין במתכון. בנוסף, שימוש בסטרטר יכול לעזור לווסת את כמות השמרים שמתווספת ולפתח את טעם הבצק. למידע נוסף, מצא מידע נוסף ב-YouTube או מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן