מהי קינואה?
הקינואה היא זרע דמוי דגן ממשפחת הצמחים Chenopodium. זהו מזון פופולרי בקרב אוכלים מודעים לבריאות בשל הרמות הגבוהות של חלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים. הקינואה גם נטולת גלוטן ומכילה חומצות אמינו חיוניות, מה שהופך אותה לתוספת נהדרת לתזונה צמחונית וטבעונית.
מה קורה אם מבשלים קינואה יותר מדי זמן?
בישול קינואה זמן רב מדי עלול לגרום למרקם עיסתי ולא טעים. הסיבה לכך היא שלקינואה תכולת עמילן גבוהה, וכאשר היא מבושלת יתר על המידה, העמילן מתפרק ומשחרר את השמנים הטבעיים של הזרעים. זה גורם לקינואה להיות רכה ועיסתית, והיא יכולה גם לקבל טעם מר. בנוסף לטעם ולמרקם הלא נעימים, קינואה מבושלת יתר על המידה עלולה גם לגרום למצוקת עיכול. כאשר קינואה מבושלת זמן רב מדי, היא עלולה להיות קלה יותר לעיכול ולספיגה, מה שעלול להוביל לבעיות עיכול כמו נפיחות וגזים.
כיצד להימנע מבישול יתר של קינואה
למרבה המזל, ישנם כמה צעדים פשוטים שתוכל לנקוט כדי להבטיח שהקינואה שלך מבושלת כראוי.
1. השתמש בכמות המים הנכונה
חשוב להשתמש בכמות המים הנכונה בעת בישול קינואה. יותר מדי מים עלולים לגרום לקינואה להיות ספוגה ומבושלת מדי. היחס האידיאלי הוא 1 כוס קינואה ל-2 כוסות מים.
2. לא להרתיח
כשמבשלים קינואה, חשוב לא להרתיח אותה. קינואה רותחת תגרום לה להיות דחוסה ומבושלת מדי. במקום זאת, מביאים את הקינואה לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל במשך 15-20 דקות.
3. בדוק אם בוצעה
הדרך הטובה ביותר לבדוק את העשייה היא לטעום את הקינואה. זה צריך להיות רך, אבל לא דייסתי. אתה יכול גם לבדוק את העשייה על ידי חיפוש "זנב" לבן על כל זרע קינואה. ברגע שהזנב נראה לעין, הקינואה מסתיימת לבשל.
4. מוך עם מזלג
לאחר שהקינואה מסיימת להתבשל, מרפרפים אותה עם מזלג כדי להפריד את הגרגירים. זה יעזור למנוע ממנו להפוך עיסתי.
סיכום
בישול קינואה זמן רב מדי עלול לגרום למרקם עיסתי ולא טעים, כמו גם למצוקה בעיכול. כדי להבטיח שהקינואה שלך מבושלת כראוי, השתמש בכמות הנכונה של מים, אל תרתיח אותה, בדוק את מידת העשייה, ומרווה עם מזלג. לטיפים נוספים על בישול קינואה, בדוק את הסרטון הזה ביוטיוב .