מה זה דימום מהטבור?
דימום בטבור הוא מצב בו אזור הטבור (או הטבור) מדמם. זה יכול להיגרם ממגוון גורמים ויכול לנוע ממטרד קל ועד למצב חירום רפואי חמור.
גורמים לדימום בטבור
הסיבה השכיחה ביותר לדימום בטבור היא טראומה או פציעה באזור. זה יכול לכלול כל דבר, החל מציפורן חדה או בליטה על משטח קשה ועד לחתכים או שריטות בשוגג בזמן גילוח או פירסינג של הטבור. סיבה אפשרית נוספת היא זיהום, חיידקי או פטרייתי, של האזור. סוג זה של זיהום נפוץ בעיקר אצל אנשים שעברו פירור בטבור. במקרים נדירים, דימום בטבור יכול להיגרם גם ממצב רפואי כמו הפרעת עור או גידול בבטן.
טיפול בדימום בטבור
הטיפול בדימום מהטבור תלוי בגורם. אם הדימום נובע מטראומה או פציעה, דרך הפעולה הטובה ביותר היא לנקות את האזור ולמרוח דחיסה קרה כדי להפחית את הנפיחות. אם הדימום לא מפסיק, יש לפנות לטיפול רפואי. אם הדימום נובע מזיהום, עדיף לפנות לטיפול רפואי. הרופא כנראה ירשום אנטיביוטיקה לטיפול בזיהום. אם הסיבה היא מצב רפואי, כגון הפרעת עור או גידול בבטן, הרופא ימליץ על בדיקות נוספות כדי לקבוע את מהלך הטיפול הטוב ביותר.
תרופות ביתיות לדימום מהטבור
אם הדימום קל, יש כמה תרופות ביתיות שיכולות לשמש כדי לעזור לעצור את הדימום ולהפחית את הסיכון לזיהום. הצעד הראשון הוא לנקות את האזור במים וסבון עדינים. לאחר מכן, מרחו רטייה קרה על האזור כדי להפחית את הנפיחות ולעזור לעצור את הדימום. חשוב גם לשמור על האזור נקי ויבש, שכן לחות עלולה להגביר את הסיכון לזיהום. מריחת משחה או קרם אנטיביוטי יכולה גם לעזור להפחית את הסיכון לזיהום.
מתי לפנות לרופא
אם הדימום חמור או אינו מפסיק, חשוב לפנות לטיפול רפואי. חשוב גם לפנות לטיפול רפואי אם האזור הופך לאדום, נפוח או כואב. בנוסף, אם הדימום מלווה בתסמינים אחרים כמו חום, צמרמורות או הקאות, חשוב לפנות מיד לטיפול רפואי.
מניעת דימום מהטבור
הדרך הטובה ביותר למנוע דימום בטבור היא להימנע מטראומה או פציעה באזור. משמעות הדבר היא להיזהר בעת גילוח או פירסינג של הטבור ולהימנע ממגע עם חפצים חדים. בנוסף, חשוב לשמור על האזור נקי ויבש, שכן לחות עלולה להגביר את הסיכון לזיהום. חשוב גם לפנות לטיפול רפואי אם האזור הופך לאדום, נפוח או כואב.
סיכום
דימום מהטבור יכול להיות מטרד קל או מצב חירום רפואי חמור. הדרך הטובה ביותר למנוע דימום בטבור היא להימנע מטראומה או פציעה באזור. אם הדימום חמור או אינו מפסיק, חשוב לפנות לטיפול רפואי.