דף הבית » מה קורה? » מה קורה אם אנחנו אוכלים אוכל אנחנו מקבלים את עש המזון?

מה קורה אם אנחנו אוכלים אוכל אנחנו מקבלים את עש המזון?

2023-05-02 00:15:00+02:00

צרו איתנו קשר

מהו עש המזון?

עש המזון, המכונה גם עש הקמח האינדיאני או עש הקמח הים תיכוני, הוא עש קטן, חום אפרפר, המצוי באזורים רבים ברחבי העולם. זהו מזיק נפוץ באזורי אחסון מזון, וידוע שהוא ניזון מדגנים, דגנים, אגוזים, פירות יבשים ומזונות אחרים. עש המזון מסוגל להטיל עד 400 ביצים, והזחלים יזונו מהמזון במשך כחודשיים לפני שיתגלו ויצאו כעש בוגר.

מה קורה אם אנחנו אוכלים אוכל אנחנו מקבלים את עש המזון?

אכילת מזון שזוהם בעש המזון עלולה להיות מסוכנת ועלולה להוביל למספר בעיות בריאותיות. הזחלים של עש המזון יכולים לזהם את המזון בהפרשות שלהם, שעלולות להכיל חיידקים ורעלים. בליעת חיידקים ורעלים אלו עלולה לגרום להקאות, שלשולים, כאבי בטן ותסמינים אחרים של מערכת העיכול. במקרים מסוימים עלולה להתרחש הרעלת מזון, שעלולה להיות חמורה ואף מסכנת חיים.

כיצד נוכל להימנע מאכילת מזון אנו מקבלים את עש המזון?

הדרך הטובה ביותר להימנע מאכילת מזון שזוהם בעש המזון היא להיות ערניים לגבי אחסון מזון. יש לאחסן מזון תמיד במקום קריר ויבש, ויש לבדוק אותו באופן קבוע לאיתור סימני זיהום. אם מזון מאוחסן בסביבה חמה ולחה, סביר יותר שהוא יזדהם על ידי עש המזון.

מהם הסימנים לזיהום על ידי עש המזון?

סימני הזיהום על ידי עש המזון כוללים נוכחות של עש בוגרים, זחלים או רשתות באריזות מזון. הזחלים הם תולעים קטנות ולבנות שנמצאות בדרך כלל במזון. העשים עצמם הם עשים קטנים בצבע חום אפרפר שאורכם כ-1/2 אינץ'. אם קיים רצועה, הוא נמצא בדרך כלל על פני המזון או בנקיקים של האריזה.

כיצד נוכל להיפטר מעש המזון?

אם המזון נדבק בעש המזון, יש לזרוק אותו מיד. אסור לאכול את המזון המזוהם, מכיוון שהוא עלול לגרום לבעיות בריאותיות. הדרך הטובה ביותר להיפטר מעש המזון היא להשליך את כל המזון המזוהם, לנקות את האזור שבו אוחסן המזון ולוודא שכל המזון מאוחסן במקום קריר ויבש.

כיצד נוכל למנוע מעש המזון לזהם את המזון שלנו?

הדרך הטובה ביותר למנוע מעש המזון לזהם את המזון שלנו היא לתרגל אחסון מזון נכון. יש לאחסן מזון במיכלים אטומים במקום קריר ויבש, ויש לבדוק אותו באופן קבוע לאיתור סימני זיהום. כמו כן, חשוב לשמור על אזורי אחסון מזון נקיים וללא עומס, מכיוון שהדבר יקטין את הסיכוי שעש המזון יפגע במזון שלנו. למידע נוסף על עש המזון וכיצד למנוע ממנו לזהם את המזון שלנו, בקר בוויקיפדיה העברית .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן