מה קורה כשאתה אופה עוגה בתבנית גדולה מדי?
אפיית עוגה בתבנית גדולה מדי עלולה לגרום לתוצאות הרות אסון. העוגה לא תיאפה בצורה אחידה, וסביר להניח שהיא תהיה יבשה ומתפוררת. שולי העוגה יהיו מבושלים יתר על המידה והמרכז לא יהיה מבושל. העוגה עשויה גם לא לתפוח כמו שצריך, וכתוצאה מכך עוגה שטוחה וצפופה.
למה זה קרה?
כאשר אופים עוגה בתבנית גדולה מדי, הבלילה מתפזרת מדי. זה גורם לעוגה להיאפות מהר מדי, וכתוצאה מכך מרקם לא אחיד. שולי העוגה יהיו מבושלים יתר על המידה והמרכז לא יהיה מבושל. העוגה גם לא תתפח כמו שצריך, וכתוצאה מכך עוגה שטוחה וצפופה.
כיצד להימנע מבעיה זו
הדרך הטובה ביותר להימנע מבעיה זו היא להשתמש בתבנית בגודל המתאים למתכון. אם המתכון דורש מחבת 8 אינץ', השתמשו בתבנית 8 אינץ'. אם המתכון דורש מחבת 9 אינץ', השתמשו בתבנית 9 אינץ'.
השתמש בכמות הנכונה של הבלילה
חשוב גם להשתמש בכמות הבלילה הנכונה. אם המתכון דורש שתי כוסות בלילה, השתמש בשתי כוסות בלילה. אם המתכון דורש שלוש כוסות בלילה, השתמש בשלוש כוסות בלילה.
אופים בטמפרטורה הנכונה
חשובה גם אפייה בטמפרטורה הנכונה. אם המתכון דורש 350 מעלות פרנהייט, אופים בטמפרטורה של 350 מעלות פרנהייט. אם המתכון דורש 375 מעלות פרנהייט, אופים בטמפרטורה של 375 מעלות פרנהייט.
בדוק את מידת העשייה
לבסוף, חשוב לבדוק את מידת העשייה. נועצים קיסם למרכז העוגה. אם זה יוצא נקי, העוגה מוכנה. אם היא יוצאת עם בלילה עליה, העוגה צריכה לאפות זמן רב יותר. לאפיית עוגה בתבנית גדולה מדי יכולה להיות תוצאות הרות אסון. כדי למנוע בעיה זו, השתמשו בתבנית בגודל הנכון, השתמשו בכמות הבלילה הנכונה, אופים בטמפרטורה הנכונה ובדקו את מידת העשייה. בעזרת הטיפים האלה, אתה יכול להבטיח שהעוגה שלך תצא מושלמת בכל פעם. לטיפים וטריקים נוספים על אפיית עוגות, עיין בסרטון זה על אפיית עוגות.