דף הבית » מה קורה? » מה קורה אם אוכלים שיבולת שועל לא מבושלת?

מה קורה אם אוכלים שיבולת שועל לא מבושלת?

2023-05-03 05:49:00+02:00

צרו איתנו קשר

מה זה שיבולת שועל?

שיבולת שועל היא סוג של דגן שמקורו בצפון אמריקה ואירופה. הם ידועים גם בשם Avena sativa בלטינית. שיבולת שועל היא אחד הדגנים הפופולריים ביותר בעולם, והם משמשים בהרבה סוגים שונים של מאכלים. שיבולת שועל עשירה בסיבים, חלבון וויטמינים ומינרלים חיוניים. הם גם מקור טוב לפחמימות, שיכולות לעזור לספק אנרגיה.

היתרונות של אכילת שיבולת שועל

לאכילת שיבולת שועל יש יתרונות בריאותיים רבים. הם מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לעזור להורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. שיבולת שועל עשירה גם במגנזיום, מה שיכול לעזור לווסת את לחץ הדם ולהפחית את הסיכון לשבץ מוחי. הם גם מקור טוב לברזל, שיכול לעזור להגביר את רמות האנרגיה ולשפר את הבריאות הכללית. בנוסף, שיבולת שועל היא מקור טוב לנוגדי חמצון, שיכולים לעזור להפחית דלקת ולהגן מפני סוגים מסוימים של סרטן.

סיכונים באכילת שיבולת שועל לא מבושלת

למרות שבדרך כלל שיבולת שועל נחשבת לבריאה, ישנם כמה סיכונים הקשורים באכילת שיבולת שועל לא מבושלת. אכילת שיבולת שועל לא מבושלת עלולה להיות קשה לעיכול של הגוף, מה שעלול להוביל לבעיות עיכול כמו נפיחות, גזים וכאבי בטן. בנוסף, שיבולת שועל לא מבושלת יכולה להכיל רעלנים, כגון חומצה פיטית, שעלולה להפריע לספיגה של חומרים מזינים חיוניים. יתר על כן, שיבולת שועל לא מבושלת יכולה להכיל חיידקים וטפילים, שעלולים לגרום למחלות הנישאות במזון.

טיפים להכנת שיבולת שועל

אם אתה רוצה ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של שיבולת שועל בלי הסיכונים הכרוכים באכילת שיבולת שועל לא מבושלת, יש כמה טיפים שאתה יכול לעקוב אחריהם. ראשית, אתה תמיד צריך להשרות את שיבולת השועל שלך למשך הלילה במים לפני בישולם. זה יעזור להפחית את רמות הרעלים ולהפוך אותם לקלים יותר לעיכול. בנוסף, אתה תמיד צריך לבשל את שיבולת השועל שלך ביסודיות כדי להרוג כל חיידק או טפיל. לבסוף, תמיד כדאי להשליך את שאריות שיבולת השועל לאחר מספר ימים כדי למנוע קלקול.

מידע תזונתי לשיבולת שועל

מֵזִין כמות ל-100 גרם
קלוריות 389 קק"ל
חֶלְבּוֹן 16.9 גרם
שמן 6.9 גרם
פחמימות 66.3 גרם
סִיב 11.6 גרם
סוכר 0.7 גרם

סיכום

אכילת שיבולת שועל יכולה לספק יתרונות בריאותיים רבים, אך חשוב להיות מודעים לסיכונים הכרוכים באכילת שיבולת שועל לא מבושלת. כדי ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של שיבולת שועל ללא סיכונים, חשוב להשרות את שיבולת השועל למשך הלילה, לבשל אותה היטב ולהשליך את השאריות לאחר מספר ימים. אם אתה רוצה ללמוד עוד על המידע התזונתי עבור שיבולת שועל, אתה יכול לצפות בסרטון זה. בסך הכל, שיבולת שועל היא מזון בריא ומזין שיכול לספק יתרונות בריאותיים רבים. עם זאת, חשוב להיות מודעים לסיכונים הכרוכים באכילת שיבולת שועל לא מבושלת ולפעול לפי הטיפים להכנת שיבולת שועל כדי להפחית סיכונים אלו.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן