מהו חלבון?
חלבון הוא מרכיב מקרו-נוטריינט חיוני שעוזר לבנות ולתחזק את השרירים, העור והעצמות. זה גם עוזר לגוף שלך לייצר אנזימים, הורמונים וכימיקלים אחרים בגוף. חלבון נמצא במגוון מזונות, כולל בשר, ביצים, מוצרי חלב, אגוזים וקטניות.
מהם היתרונות של אכילת חלבון?
לאכילת חלבון יתרונות בריאותיים רבים. זה יכול לעזור לך לרדת במשקל, לבנות שרירים ולהפחית את הסיכון למחלות מסוימות.
ירידה במשקל
אכילת חלבון יכולה לעזור לך לרדת במשקל. חלבון עוזר לך להרגיש שובע, כך שאתה פחות סביר לאכול יותר מדי או לנשנש בין הארוחות. חלבון גם עוזר לגוף שלך לשרוף יותר קלוריות, כך שאתה שורף יותר קלוריות במהלך היום.
בניית שרירים
חלבון חיוני לצמיחת השריר. אכילת חלבון עוזרת לגוף שלך לתקן ולבנות מחדש את רקמת השריר. חלבון גם עוזר לשמר מסת השריר בזמן שאתה יורדת במשקל.
מה קורה אם אוכלים מעט חלבון?
לאכילת מעט חלבון יכולה להיות מספר יתרונות. חלבון עוזר לך להרגיש שובע, כך שאתה פחות סביר לאכול יותר מדי או לנשנש בין הארוחות. חלבון גם עוזר לגוף שלך לשרוף יותר קלוריות, כך שאתה שורף יותר קלוריות במהלך היום. אכילת חלבון יכולה גם לעזור לך לבנות שריר ולהגביר את הכוח שלך.
כמה חלבון כדאי לאכול?
כמות החלבון שאתה צריך תלויה בגיל, במין וברמת הפעילות שלך. ככלל, הצריכה היומית המומלצת של חלבון היא 0.8-1.2 גרם לק"ג משקל גוף. כלומר אם אתה שוקל 70 ק"ג, אתה אמור לאכול 56-84 גרם חלבון ליום.
מהם המקורות הטובים ביותר לחלבון?
המקורות הטובים ביותר לחלבון הם בשר רזה, עוף, דגים, ביצים, מוצרי חלב, אגוזים וקטניות. מזונות אלו עשירים בחלבון ודלים בשומן רווי וכולסטרול.
מהם הסיכונים של אכילת יותר מדי חלבון?
אכילת יותר מדי חלבון עלולה להזיק לבריאות. אכילת יותר מדי חלבון עלולה לגרום לעלייה במשקל, כולסטרול גבוה ובעיות בריאותיות אחרות. זה יכול גם להגביר את הסיכון שלך לפתח מחלות מסוימות, כגון אבנים בכליות ואוסטיאופורוזיס.
סיכום
לאכילת מעט חלבון יכולה להיות מספר יתרונות, כולל לעזור לך לרדת במשקל, לבנות שרירים ולהפחית את הסיכון למחלות מסוימות. עם זאת, חשוב לאכול את הכמות הנכונה של חלבון ולבחור את המקורות הטובים ביותר לחלבון. אכילת יותר מדי חלבון עלולה להזיק לבריאות.
טבלת צריכת חלבון
גיל | גרם חלבון ליום |
---|---|
ילדים (1-3 שנים) | 13 |
ילדים (4-13 שנים) | 19 |
נשים (14-18 שנים) | 46 |
נשים (19-30 שנים) | 46 |
נשים (31-50 שנים) | 46 |
נשים (51-70 שנים) | 46 |
נשים (מעל 70 שנים) | 46 |
גברים (14-18 שנים) | 52 |
גברים (19-30 שנים) | 56 |
גברים (31-50 שנים) | 56 |
גברים (51-70 שנים) | 56 |
גברים (מעל 70 שנים) | 56 |
אכילת הכמות הנכונה של חלבון חשובה לבריאות ולרווחה הכללית. אכילת מעט חלבון יכולה לעזור לך להגיע ליעדים שלך, אבל חשוב לאכול את הכמות הנכונה ולבחור את מקורות החלבון הטובים ביותר.