דף הבית » המלצות הצוות » מה ההבדל בין כרוב לבן וסגול?

מה ההבדל בין כרוב לבן וסגול?

2023-05-21 15:48:00+02:00

צרו איתנו קשר

מה זה כרוב?

כרוב הוא ירק עלים המהווה חלק ממשפחת המצליבים. זהו ירק פופולרי שנמצא בשימוש נרחב במאכלים רבים ברחבי העולם. כרוב הוא ירק רב תכליתי שניתן לאכול אותו נא, מבושל או תסיסה. זהו מקור מצוין לויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

כרוב לבן

כרוב לבן הוא סוג הכרוב הנפוץ ביותר. הוא עגול בצורתו ובעל צבע ירוק בהיר עד לבן. יש לו טעם עדין ומרקם פריך. כרוב לבן משמש לעתים קרובות בסלטים, סלונים ומוקפצים. הוא משמש גם להכנת כרוב כבוש וקימצ'י.

תְזוּנָה

כרוב לבן הוא מקור טוב לויטמינים A, C ו-K. הוא גם מקור טוב לסיבים תזונתיים ומינרלים כמו סידן, ברזל ומגנזיום.

שימושים

ניתן לאכול כרוב לבן נא, מבושל או מותסס. הוא משמש לעתים קרובות בסלטים, סלונים ומוקפצים. אפשר להשתמש בו גם להכנת כרוב כבוש וקימצ'י.

כרוב סגול

כרוב סגול הוא סוג של כרוב שצבעו סגול עמוק. יש לו טעם עדין ומרקם פריך. כרוב סגול משמש לעתים קרובות בסלטים, סלונים ומוקפצים. הוא משמש גם להכנת כרוב כבוש וקימצ'י.

תְזוּנָה

כרוב סגול הוא מקור טוב לויטמינים A, C ו-K. הוא גם מקור טוב לסיבים תזונתיים ומינרלים כמו סידן, ברזל ומגנזיום.

שימושים

ניתן לאכול כרוב סגול נא, מבושל או מותסס. הוא משמש לעתים קרובות בסלטים, סלונים ומוקפצים. אפשר להשתמש בו גם להכנת כרוב כבוש וקימצ'י.

הבדלים בין כרוב לבן וסגול

כרוב לבן וסגול הם שניהם בני משפחת המצליבים. יש להם פרופילים ושימושים תזונתיים דומים, אבל יש כמה הבדלים ביניהם.

צֶבַע

ההבדל הבולט ביותר בין כרוב לבן לסגול הוא הצבע שלהם. כרוב לבן בצבע ירוק בהיר עד לבן, בעוד כרוב סגול בצבע סגול עמוק.

טעם

לכרוב לבן ולסגול יש טעם עדין, אבל לכרוב סגול יש טעם מעט מתוק יותר מכרוב לבן.

תְזוּנָה

לכרוב לבן ולסגול יש פרופילים תזונתיים דומים, אך לכרוב סגול יש יותר נוגדי חמצון מכרוב לבן.

שימושים

ניתן להשתמש בכרוב לבן וסגול באותם דרכים, אך לרוב משתמשים בכרוב סגול להוספת צבע לתבשילים.

סיכום

כרוב לבן וסגול הם שניהם בני משפחת המצליבים. יש להם פרופילים ושימושים תזונתיים דומים, אבל יש כמה הבדלים ביניהם. כרוב לבן בצבע ירוק בהיר עד לבן, בעוד כרוב סגול בצבע סגול עמוק. לכרוב לבן יש טעם עדין, בעוד שלכרוב סגול יש טעם קצת יותר מתוק. גם בכרוב סגול יש יותר נוגדי חמצון מכרוב לבן. ניתן להשתמש בכרוב לבן וסגול באותם דרכים, אך לרוב משתמשים בכרוב סגול להוספת צבע לתבשילים. כדי ללמוד עוד על ההבדלים בין כרוב לבן וסגול, צפו בסרטון זה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן