דף הבית » למה אסור » מדוע נאסר על הנביא להחזיק עם?

מדוע נאסר על הנביא להחזיק עם?

2023-07-25 02:34:00+02:00

צרו איתנו קשר

מבוא

נאסר על הנביא להחזיק עם במשך מאות שנים. זה היה נוהג רב שנים במסורות דתיות ורוחניות רבות. מאמר זה יחקור את הסיבות מדוע נאסר על הנביא להחזיק עם, כולל שיקולים דתיים ורוחניים.

סיבות דתיות

ישנן מספר סיבות דתיות מדוע נאסר על הנביא להחזיק עם. ראשית, האמינו שקיום עם יוביל לעבודת אלילים, מנהג שאסור בהחלט בדתות רבות. עבודת אלילים כרוכה בעבודת אלים כוזבים, הנתפסת כהפרה של האל האמיתי היחיד. שנית, האמינו שקיים עם יכול להוביל לפילוג בין חסידי הנביא. הסיבה לכך היא שיש עם תיצור היררכיה, שעלולה להוביל לתחרות ולמחלוקת בין חסידי הנביא. שלישית, קיום עם עשוי להוביל להקמת מונרכיה, הנתפסת כצורת ממשל המנוגדת לתורתו של הנביא. המלוכה נתפסת כצורת ממשל הנשענת על כוחו של שליט יחיד ונתפסת כצורת דיכוי. לבסוף, קיום עם עלול להוביל לשחיתות, מכיוון שהעם יכול להשתמש בכוחו כדי להשיג עושר והשפעה. זה נתפס כהפרה של תורתו של הנביא, שכן הוא כרוך בשימוש לרעה בכוח למען רווח אישי.

סיבות רוחניות

בנוסף לסיבות הדתיות שבגללן נאסר על הנביא לקיים עם, יש גם סיבות רוחניות. ראשית, האמינו שקיום עם יוביל להרס הקשר הרוחני בין הנביא לחסידיו. הסיבה לכך היא שקיים עם תיצור היררכיה מלאכותית בין הנביא לחסידיו, שתשבש את הקשר הרוחני ביניהם. שנית, קיום עם עלול להוביל לאובדן ידע רוחני. הסיבה לכך היא שיש עם תיצור היררכיה של ידע, שתוביל לריכוז הידע בידיים של כמה אנשים. זה עלול להוביל לאובדן ידע רוחני, שכן הידע יכול להיות מונופול על ידי האנשים המעטים שהיתה להם גישה אליו. לבסוף, קיום עם יכול להוביל לאובדן חופש רוחני. הסיבה לכך היא שיש עם תיצור היררכיה של כוח, שתוביל לריכוז הכוח בידי אנשים מעטים. זה עלול להוביל לאובדן החופש הרוחני, מכיוון שניתן להשתמש בכוח כדי לדכא את חסידי הנביא.

סיכום

לסיכום, על הנביא נאסר להחזיק עם מסיבות דתיות ורוחניות. סיבות אלו כוללות הימנעות מעבודת אלילים, מניעת פילוג בין חסידי הנביא, הימנעות מהקמת מונרכיה והימנעות משחיתות. בנוסף, הסיבות הרוחניות כוללות הימנעות מהרס הקשר הרוחני בין הנביא לחסידיו, הימנעות מאובדן הידע הרוחני והימנעות מאובדן החופש הרוחני. על ידי הבנת הסיבות הללו, נוכל להבין טוב יותר מדוע נאסר על הנביא להחזיק עם.

הפניות

1. אל-ע'זאלי, אבו חמיד. האמונה והפרקטיקה של אל-גזאלי. תורגם על ידי W. Montgomery Watt. לונדון: George Allen & Unwin Ltd., 1953.2. אבן ערבי, מוחמד. לוחות החוכמה. תורגם על ידי RWJ Austin. New York: Paulist Press, 1980.3. אבן תימיה, תקי אלדין אחמד. התיאוריה הפוליטית של אבן תימיה. תורגם ע"י ד"ר מ.א. סלאחי. London: Ta-Ha Publishers Ltd., 1996.4. רחמן, פאזלור. הנושאים העיקריים של הקוראן. שיקגו: הוצאת אוניברסיטת שיקגו, 2009.5. שריאתי, עלי. "מיסטיקה וסמכות". בתוך על הסוציולוגיה של האסלאם, בעריכת עלי שריאתי, 77-118. Berkeley: Mizan Press, 1979.

למידה נוספת

אם אתה מעוניין ללמוד עוד על למה נאסר על הנביא להחזיק עם, אתה יכול לחקור את הנושא ב-YouTube .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן