דף הבית » למה אסור » מדוע אסור להקפיא מחדש מזון שהופשר במיקרוגל?

מדוע אסור להקפיא מחדש מזון שהופשר במיקרוגל?

2023-07-11 08:42:00+02:00

צרו איתנו קשר

מה קורה לאוכל כשהוא מופשר במיקרוגל?

כאשר האוכל מופשר במיקרוגל, חום המיקרוגל גורם לבישול חלקי של המזון. הסיבה לכך היא שהחום גורם לגבישי הקרח של המזון הקפוא להימס, וליצור חום. החום הזה מבשל את האוכל, ומעלה את הטמפרטורה שלו. האוכל כעת מבושל חלקית ואינו בטוח להקפאה מחדש.

מדוע אסור להקפיא מחדש מזון שהופשר במיקרוגל?

הקפאה מחדש של מזון שהופשר במיקרוגל עלולה להיות מסוכנת מכיוון שהמזון כבר מבושל חלקית ואינו נמצא עוד במצבו המקורי. כאשר המזון במצבו המקורי, בטוח להקפיא אותו מחדש; עם זאת, לאחר שהוא מבושל חלקית, זה כבר לא בטוח להקפיא מחדש. כאשר האוכל מבושל חלקית, הטמפרטורה של המזון עולה וחיידקים יכולים להתחיל לצמוח. חיידק זה עלול לגרום להרעלת מזון אם הוא נצרך. הקפאה מחדש של מזון מבושל חלקית עלולה גם לגרום למזון לטעם ומרקם לא נעימים.

מה כדאי לעשות עם אוכל שהופשר במיקרוגל?

אם הפשרתם אוכל במיקרוגל, עדיף להשליך אותו. אין להקפיא או לאכול מזון שהופשר במיקרוגל. אם בישלתם את האוכל, עדיף לזרוק גם אותו, כיוון שהמזון בושל בטמפרטורה גבוהה מזו שבטוח לצריכה. כמו כן, חשוב לוודא שאתם מאחסנים מזון בצורה נכונה במקרר ובמקפיא שלכם. חיידקים יכולים לגדול במהירות בטמפרטורות שבין 40°F ל-140°F. זו הסיבה שחשוב לאחסן מזון בטמפרטורות מתחת ל-40°F ומעל 140°F. כמו כן, חשוב לוודא שהמזון אינו מאוחסן ב"אזור הסכנה" זמן רב מדי. אין לאחסן מזון באזור הסכנה יותר משעתיים. לאחר שעתיים יש לזרוק את האוכל.

סיכום

לסיכום, לא בטוח להקפיא מחדש מזון שהופשר במיקרוגל. הסיבה לכך היא שהמזון כבר מבושל חלקית ואינו נמצא עוד במצבו המקורי. הקפאה מחדש של מזון מבושל חלקית עלולה לגרום לחיידקים לצמוח, מה שעלול להוביל להרעלת מזון. אם הפשרתם אוכל במיקרוגל, עדיף להשליך אותו. בנוסף, חשוב לאחסן מזון בטמפרטורות הנכונות ובמשך הזמן הנכון כדי למנוע מחיידקים לצמוח.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן