דף הבית » למה אסור » למה לאישה בהריון אסור לאכול סושי?

למה לאישה בהריון אסור לאכול סושי?

2023-07-05 14:22:00+02:00

צרו איתנו קשר

מה זה סושי?

סושי הוא מאכל יפני מסורתי שמכינים מאורז מחומץ ומרכיבים שונים אחרים, כגון פירות ים, ירקות וביצים. זה מוגש בדרך כלל עם רוטב סויה, וואסבי וג'ינג'ר כבוש. ישנם סוגים רבים ושונים של סושי, כגון מאקי (סושי מגולגל), סשימי (דג נא פרוס) וניגירי (סוג של סושי העשוי עם פרוסת דג נא על אורז מחומץ). סושי הפך לפופולרי מאוד בשנים האחרונות, והוא מוגש כיום במדינות רבות ברחבי העולם.

מדוע אסור לנשים בהריון לאכול סושי?

לנשים בהריון מומלץ להימנע מאכילת סושי בשל הסיכונים הפוטנציאליים שיכולים להיות לכך עבור אמהות מצפות ותינוקותיהן. דגים נאים יכולים להכיל טפילים וחיידקים שעלולים לגרום להרעלת מזון, שעלולה להיות מסוכנת לנשים הרות ולתינוקות שטרם נולדו. בנוסף, סוגים מסוימים של סושי, כגון אלו המיוצרים עם רכיכה גולמית, יכולים להכיל רמות גבוהות של כספית, שעלולה להזיק לתינוק המתפתח.

מהם הסיכונים באכילת סושי בהריון?

אכילת דגים נאים או רכיכות בזמן ההריון עלולה להגביר את הסיכון להרעלת מזון, שכן מזונות אלו עשויים להכיל חיידקים או טפילים שעלולים לגרום לבעיות בריאותיות חמורות. בנוסף, סוגים מסוימים של סושי יכולים להכיל רמות גבוהות של כספית, שעלולה להזיק לתינוק המתפתח. המכללה האמריקאית למיילדות וגניקולוגים (ACOG) ממליצה לנשים בהריון להימנע מאכילת סושי, כמו גם כל סוג אחר של פירות ים גולמיים או לא מבושלים.

הרעלת מזון

הרעלת מזון היא סיבוך שכיח ועלול חמור של אכילת פירות ים נאים או מבושלים, כולל סושי. תסמינים של הרעלת מזון יכולים לכלול בחילות, הקאות, שלשולים, חום והתכווצויות בטן. במקרים מסוימים, הרעלת מזון יכולה להיות חמורה מספיק כדי לדרוש אשפוז. נשים בהריון פגיעות במיוחד להרעלת מזון, מכיוון שהיא עלולה לגרום להתייבשות ועלולה להגביר את הסיכון לצירים מוקדמים.

הרעלת כספית

סוגים מסוימים של סושי, כגון אלו המיוצרים עם רכיכה גולמית, יכולים להכיל רמות גבוהות של כספית. כספית היא מתכת כבדה שעלולה להיות רעילה לבני אדם, ונשים בהריון פגיעות במיוחד להשפעותיה. חשיפה לרמות גבוהות של כספית במהלך ההריון עלולה להוביל לעיכובים התפתחותיים, מומים מולדים ובעיות בריאותיות אחרות אצל התינוק.

חלופות לסושי

אם את בהריון ומשתוקקת לסושי, יש כמה אלטרנטיבות שיכולות לעזור לך לספק את התשוקה שלך מבלי לסכן את תינוקך. סושי מבושל, כמו לחמניות שמכינים מדגים או ירקות מבושלים, הוא אופציה בטוחה. בנוסף, אתה יכול גם לבחור בסשימי, שהוא דג נא המוגש ללא אורז. עם זאת, כדאי לוודא שהדג טרי, מכיוון שהדבר יפחית את הסיכון להרעלת מזון.

סיכום

לנשים בהריון מומלץ להימנע מאכילת סושי בשל הסיכונים הפוטנציאליים שיכולים להיות לה לאמהות המצפות ולתינוקותיהן. דג נא יכול להכיל טפילים וחיידקים שעלולים לגרום להרעלת מזון, וסוגים מסוימים של סושי יכולים להכיל רמות גבוהות של כספית, שעלולה להזיק לתינוק המתפתח. אם את בהריון ומשתוקקת לסושי, יש כמה אלטרנטיבות שיכולות לעזור לך לספק את התשוקה שלך מבלי לסכן את תינוקך. למידע נוסף, תוכל לצפות בסרטון YouTube זה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן