דף הבית » למה אסור » למה אסור להקפיא בשר מופשר?

למה אסור להקפיא בשר מופשר?

2023-07-01 14:20:00+02:00

צרו איתנו קשר

מה זה בשר קפוא?

בשר קפוא הוא סוג של מזון שאוחסן במצב קפוא בטמפרטורות מתחת לנקודת הקיפאון. הוא מוקפא בדרך כלל למטרות שימור וניתן לאחסן אותו במשך חודשים ואף שנים מבלי להתקלקל. בשר קפוא יכול לכלול בשר בקר, חזיר, עוף, כבש, דגים וסוגים אחרים של בשר. לרוב הוא נרכש באריזות גדולות וניתן להשתמש בו למגוון מנות.

מדוע אסור להקפיא בשר מופשר?

אסור להקפיא בשר מופשר מכיוון שהוא עלול להוביל למספר סיכוני בטיחות מזון. כאשר בשר מופשר, זה יכול לגרום לצמיחה של חיידקים מזיקים שעלולים להוביל למחלות הנישאות במזון. בנוסף, הקפאת בשר מופשר עלולה לגרום לבשר להיות ספוג מים, וכתוצאה מכך מרקם יבש ולא טעים. הסיבה לכך היא שהלחות מהבשר המופשר משתחררת בתהליך ההקפאה.

גידול חיידקים

כאשר בשר מופשר מוקפא מחדש, זה יכול להוביל לצמיחה של חיידקים מזיקים כגון E. coli, Salmonella ו- Listeria. חיידקים אלו עלולים לגרום למחלות הנישאות במזון ויכולות להיות השלכות בריאותיות חמורות. בנוסף, חיידקים יכולים להתרבות במהירות בטמפרטורות חמות, לכן חשוב לא להשאיר בשר מופשר מחוץ למקרר זמן רב מדי.

איבוד של חומרים מזינים

סיבה נוספת לכך שאסור להקפיא בשר מופשר היא משום שהוא עלול לגרום לאובדן רכיבי תזונה. כאשר בשר מוקפא, הוא עלול לגרום לפירוק של ויטמינים ומינרלים החיוניים לבריאות טובה. זה יכול להוביל לירידה בערך התזונתי של הבשר. בנוסף, הקפאת בשר מופשר עלולה לגרום לבשר להיות ספוג מים, וכתוצאה מכך מרקם לא מעורר תיאבון.

שינויים בטעם ובמרקם

המרקם והטעם של בשר מופשר יכולים להיות מושפעים גם מהקפאה. כאשר בשר מופשר קפוא, זה יכול לגרום לבשר להיות יבש וקשה. בנוסף, הקפאת בשר מופשר עלולה לגרום לשינוי בטעם הבשר, וכתוצאה מכך לטעם לא מעורר תיאבון.

סיכון להרעלת מזון

הסיכון החמור ביותר הקשור בהקפאת בשר מופשר הוא הסיכון להרעלת מזון. חיידקים יכולים להתרבות במהירות בטמפרטורות חמות, לכן חשוב לא להשאיר בשר מופשר זמן רב מדי מחוץ למקרר. אם הבשר נשאר בחוץ זמן רב מדי, הוא עלול להפוך לכר גידול לחיידקים, מה שעלול להוביל להרעלת מזון.

סיכום

לסיכום, אסור להקפיא בשר מופשר מכיוון שהוא עלול להוביל למספר סיכוני בטיחות מזון. גידול חיידקים, אובדן חומרים מזינים, שינויים בטעם ובמרקם, והסיכון להרעלת מזון, כולם יכולים להתרחש כאשר בשר מופשר מוקפא מחדש. חשוב לשמור ולטפל נכון בבשר על מנת להבטיח את בטיחות המזון ולשמור על איכות הבשר. כדי ללמוד עוד על בטיחות מזון וטיפול נכון בבשר, אתה יכול לצפות בסרטון זה על בטיחות מזון .

סיבה לְהִסְתָכֵּן
גידול חיידקים מחלת מזון
איבוד של חומרים מזינים ירידה בערך התזונתי
שינויים בטעם ובמרקם מרקם יבש וקשוח
סיכון להרעלת מזון הרעלת מזון

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן