דף הבית » למה אסור » למה אסור להכניס אוכל חם למקרר?

למה אסור להכניס אוכל חם למקרר?

2023-07-10 05:40:00+02:00

צרו איתנו קשר

מהי הסכנה בהנחת מזון חם במקרר?

הכנסת מזון חם למקרר יכולה להיות בעלת השלכות בריאותיות חמורות. לא מומלץ להכניס מזון חם למקרר מכיוון שהוא עלול להוביל להרעלת מזון. יש לקרר מזון חם מהר ככל האפשר לפני הכנסתו למקרר. כאשר אוכל חם מונח במקרר, הוא עלול להעלות את טמפרטורת המקרר ולגרום לגידול חיידקים הנישאים במזון. חיידקים יכולים להתרבות במהירות בטמפרטורות שבין 40°F ל-140°F והטמפרטורה האידיאלית לאחסון מזון היא 40°F ומטה. זו הסיבה שאסור להכניס מזון חם למקרר מכיוון שהוא עלול לגרום לחיידקים להתרבות במהירות. כאשר המזון מונח במקרר, החום מהמזון עלול לגרום לטמפרטורה של המקרר לעלות. זה יכול לגרום לחיידקים הנישאים במזון לגדול ועלול לגרום להרעלת מזון. חשוב לקרר את המזון במהירות לפני שמכניסים אותו למקרר כדי למנוע צמיחת חיידקים.

כיצד לקרר מזון במהירות לפני שמכניסים אותו למקרר

הדרך הטובה ביותר לקרר מזון במהירות לפני שמכניסים אותו למקרר היא לחלק אותו למנות קטנות יותר. זה יאפשר למזון להתקרר מהר יותר שכן המנות הקטנות יותר יאבדו חום מהר יותר. אם האוכל חם מדי למגע, יש להניח אותו במיכלים רדודים ולערבב מדי פעם כדי לעזור לו להתקרר מהר יותר. לאחר שהמזון התקרר לטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס ומטה, ניתן להכניסו למקרר. חשוב לציין שאסור להכניס מזון למקרר עד שהוא מתקרר ל-70 מעלות צלזיוס או מתחת, שכן זה עדיין יכול לגרום לחיידקים לצמוח.

טיפים לקירור מזון במהירות

• מחלקים את המזון למנות קטנות יותר • מניחים מזון במיכלים רדודים • מערבבים מזון מדי פעם • מניחים מזון במקרר כשהוא התקרר ל-70°F או מתחת

סיכום

לסיכום, לא מומלץ להכניס מזון חם למקרר שכן הוא עלול לגרום לגידול חיידקים הנישאים במזון ועלול להוביל להרעלת מזון. חשוב לקרר את המזון במהירות לפני הכנסתו למקרר על ידי חלוקתו למנות קטנות יותר וערבובו מדי פעם. לאחר שהמזון התקרר לטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס או מתחת, ניתן להכניס אותו למקרר. למידע נוסף על בטיחות מזון, עיין בסרטון זה על בטיחות מזון .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן