דף הבית » למה אסור » לאחר זמן מה אורז מתקלקל: מה שאתה צריך לדעת

לאחר זמן מה אורז מתקלקל: מה שאתה צריך לדעת

צרו איתנו קשר

לאחר זמן מה אורז מתקלקל: מה שאתה צריך לדעת

מה זה אורז?

אורז הוא דגן דגן שגדל במקומות רבים בעולם. זהו מזון בסיסי בתרבויות רבות, המספק מקור תזונה עיקרי למיליארדי אנשים. אורז הוא מרכיב רב-תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מנות, ממוקפצים מלוחים ועד קינוחים מתוקים.

כמה זמן אורז מחזיק מעמד?

אורז יכול להחזיק מעמד לאורך זמן אם מאחסנים אותו כראוי. אורז לבן לא מבושל יכול להחזיק עד 6 חודשים במזווה, בעוד אורז חום יכול להחזיק עד שנה. אורז מבושל יכול להחזיק במקרר עד 4 ימים.

אחסון אורז לא מבושל

אורז לא מבושל יש לאחסן בכלי אטום במקום קריר ויבש. יש להרחיק אותו מאור שמש ישיר ומקורות חום. יש לסמן את המיכל עם התאריך שבו נרכש או נפתח.

אחסון אורז מבושל

אורז מבושל יש לאחסן בכלי אטום במקרר. יש להשתמש בו תוך 4 ימים מהבישול. אם האורז המבושל לא הולך לשמש תוך 4 ימים, יש להקפיא אותו בכלי אטום.

בישול אורז

יש לבשל אורז במים רותחים או במרק. כמות המים או המרק הדרושה תהיה תלויה בסוג האורז המבושל. היחס בין נוזל לאורז צריך להיות 2 חלקים נוזליים לחלק אורז אחד. יש להביא את האורז לרתיחה, ואז להפחית לרתיחה ולבשל למשך הזמן המומלץ.

לאחר זמן מה אורז מתקלקל

אורז יכול להתקלקל במהירות אם לא מאוחסן או מבושל כראוי. אורז לא מבושל עלול להתקלקל אם הוא לא מאוחסן בכלי אטום במקום קריר ויבש. אורז מבושל עלול להתקלקל אם הוא לא מאוחסן בכלי אטום במקרר ומשמש תוך 4 ימים. אורז מקולקל עלול לגרום למחלות הנישאות במזון, ולכן חשוב לאחסן ולבשל אורז כראוי.

טיפים לאחסון ובישול אורז

  • אחסן אורז לא מבושל בכלי אטום במקום קריר ויבש.
  • אחסן אורז מבושל בכלי אטום במקרר והשתמש תוך 4 ימים.
  • מבשלים אורז במים רותחים או במרק.
  • השתמש ביחס של 2 חלקים נוזלים לחלק אורז אחד.
  • מביאים את האורז לרתיחה, ואז מנמיכים לרתיחה ומבשלים למשך הזמן המומלץ.

אורז הוא מזון בסיסי בתרבויות רבות, אך הוא עלול להתקלקל במהירות אם לא מאוחסן או מבושל כראוי. כדי למנוע קלקול ומחלות הנישאות במזון, חשוב לאחסן ולבשל אורז כראוי. למידע נוסף על אחסון ובישול אורז, עיין בסרטון YouTube זה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן