מה זה כבד אווז?
כבד אווז הוא מעדן צרפתי העשוי מכבד של ברווז או אווז שעבר פיטום מיוחד. זהו מאכל פופולרי במטבח הצרפתי ונחשב לפריט מזון יוקרתי.
איך לבשל כבד אווז
ניתן לבשל כבד אווז במגוון דרכים, כולל טיגון במחבת, אפייה וצלייה. צלייה היא הדרך הפופולרית ביותר לבשל כבד אווז, מכיוון שהיא מאפשרת לשומן בכבד להתפזר ולהתקרמל לאט, וליצור קרום פריך וטעים.
כמה זמן לבשל כבד אווז על האש
בצלייה של כבד אווז חשוב לבשלו לאט ובטמפרטורה נמוכה. יש לבשל כבד אווז על האש כ-3-4 דקות לכל צד, או עד שהוא חום זהוב ופריך.
חשוב לא לבשל יתר על המידה כבד אווז, מכיוון שהוא עלול להיות יבש וקשוח. בישול יתר עלול גם לגרום לשומן להתפזר מהר מדי, וכתוצאה מכך למנה שמנונית ולא מעוררת תיאבון.
טיפים לצליית כבד אווז
- השתמשו במגרר גריל נקי ומשומן כדי למנוע הידבקות.
- מבשלים כבד אווז על אש בינונית-נמוכה.
- הופכים את כבד האווז פעם אחת במהלך הבישול.
- תנו לכבד אווז לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
למידע נוסף על כבד אווז, בקר בדף ויקיפדיה .