דף הבית » המלצות העורכים » כמה זמן צריך לבשל תפוחי אדמה עבור פירה?

כמה זמן צריך לבשל תפוחי אדמה עבור פירה?

כמה זמן צריך לבשל תפוחי אדמה עבור פירה?

צרו איתנו קשר

באיזה סוג של תפוחי אדמה כדאי להשתמש עבור פירה?

פירה הוא אוכל מנחם קלאסי, וניתן להכין אותם עם מגוון סוגים שונים של תפוחי אדמה. סוגי תפוחי האדמה הפופולריים ביותר עבור פירה הם תפוחי אדמה רוסט, תפוחי אדמה יוקון גולד ותפוחי אדמה אדומים. לכל סוג תפוח אדמה יש מרקם וטעם שונים, ולכן חשוב לבחור את הסוג המתאים לתוצאה הרצויה.

תפוחי אדמה רדומים

תפוחי אדמה רדומים הם הסוג הפופולרי ביותר של תפוחי אדמה לפירה. יש להם מרקם עמילני ועקביות קלה ואוורירית בעת בישול. הם גם סופגים למדי, כך שהם יכולים לספוג בקלות את טעמי החמאה, החלב ומרכיבים אחרים.

יוקון זהב תפוחי אדמה

תפוחי אדמה יוקון גולד הם תפוח אדמה בעמילן בינוני בעל טעם קרמי וחמאתי. יש להם מרקם מעט שעווה, מה שהופך אותם למושלמים להכנת פירה שמנת. יש להם גם טעם חמאה טבעי, כך שהם לא דורשים חמאה או חלב כמו סוגים אחרים של תפוחי אדמה.

תפוחי אדמה אדומים

תפוחי אדמה אדומים הם תפוח אדמה דל עמילן בעל טעם מעט מתוק. יש להם מרקם שעווה, מה שהופך אותם למושלמים להכנת פירה שמנמן. הם אינם סופגים טעמים כמו סוגים אחרים של תפוחי אדמה, כך שהם עשויים לדרוש יותר חמאה וחלב כדי להשיג את הטעם והמרקם הרצויים.

כמה זמן צריך לבשל תפוחי אדמה עבור פירה?

לאחר שבחרתם את סוג תפוחי האדמה שתרצו להשתמש בהם לפירה, חשוב לדעת כמה זמן לבשל אותם. זמן הבישול ישתנה בהתאם לסוג תפוחי האדמה המשמשים, אך כלל האצבע הוא לבשל אותם עד שהם רכים במזלג. זה אומר שמזלג צריך לחורר בקלות את תפוחי האדמה בסיום הבישול.

תפוחי אדמה רדומים

יש לבשל תפוחי אדמה רדומים כ-20-25 דקות. יש להרתיח אותם במי מלח עד שהם רכים במזלג.

יוקון זהב תפוחי אדמה

יש לבשל תפוחי אדמה יוקון גולד כ-15-20 דקות. יש להרתיח אותם במי מלח עד שהם רכים במזלג.

תפוחי אדמה אדומים

יש לבשל תפוחי אדמה אדומים כ-10-15 דקות. יש להרתיח אותם במי מלח עד שהם רכים במזלג.

טיפים לפירה מושלם

עכשיו כשאתה יודע כמה זמן לבשל תפוחי אדמה לפירה, הנה כמה טיפים שיעזרו לך להכין את הפירה המושלם.

בחר את תפוחי האדמה הנכונים

כפי שצוין לעיל, חשוב לבחור את סוג תפוחי האדמה המתאים לתוצאה הרצויה. אם אתם רוצים פירה קליל ואוורירי, לכו עם תפוחי אדמה רוסט. אם אתם רוצים פירה שמנת, לכו עם תפוחי אדמה יוקון גולד. אם אתם רוצים פירה שמנמן, לכו עם תפוחי אדמה אדומים.

אל תבשל יתר על המידה את תפוחי האדמה

חשוב לא לבשל יתר על המידה את תפוחי האדמה, מכיוון שהדבר עלול לגרום להם להיות עיסתיים ומימיים. יש לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים במזלג, אך לא רכים מדי.

מועכים את תפוחי האדמה מיד

לאחר שתפוחי האדמה מסיימים להתבשל, חשוב למעוך אותם מיד. זה יעזור להבטיח שתפוחי האדמה יהיו בהירים ואווריריים. אם תפוחי האדמה יושבים יותר מדי זמן, הם יהפכו לגמישים וצפופים.

הוסף חומרי טעם וריח

פירה הוא קנבס ריק, כך שניתן לטעום אותם במגוון מרכיבים. חמאה, חלב, שמנת חמוצה, גבינה, שום, עשבי תיבול ותבלינים הם כולם תוספות נהדרות לפירה.

סיכום

פירה הוא אוכל מנחם קלאסי שניתן להכין עם מגוון סוגים שונים של תפוחי אדמה. חשוב לבחור את סוג תפוחי האדמה המתאים לתוצאה הרצויה, ולבשל אותם עד שהם רכים במזלג. ביצוע הטיפים האלה יעזור לכם להכין את הפירה המושלם בכל פעם. למידע נוסף, בדוק את החיפוש הזה ב-YouTube .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן