מה זה חומוס?
חומוס, הידוע גם בשם שעועית גרבנזו, הוא סוג של קטניות שנמצא בשימוש נרחב במטבחים רבים ברחבי העולם. הם מקור מצוין לחלבון, סיבים וחומרים מזינים חיוניים אחרים. חומוס משמש לעתים קרובות בסלטים, מרקים, תבשילים ומנות אחרות.
כמה זמן לוקח לבשל חומוס?
משך הזמן שלוקח לבשל חומוס תלוי בסוג החומוס ובשיטת הבישול. בדרך כלל, לוקח בערך 45 דקות עד שעה לבשל חומוס על הכיריים. אם אתה משתמש בחומוס משומר, ייקח לו בערך 10 דקות לבשל.
בישול כיריים
כשמבשלים חומוס על הכיריים, תצטרכו להשרות אותם לילה במים. זה עוזר לרכך את החומוס ולהקל עליהם לבשל. לאחר ההשריה מסננים את המים ושוטפים את החומוס. מניחים את גרגירי החומוס בסיר ומכסים אותם במים. מביאים את המים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לרתיחה. מבשלים את גרגירי החומוס במשך 45 דקות עד שעה, או עד שהם רכים.
בישול בסיר לחץ
בישול חומוס בסיר לחץ הוא דרך מצוינת לחסוך זמן. מתחילים בהשריית החומוס לילה במים. לאחר ההשריה מסננים את המים ושוטפים את החומוס. מניחים את גרגירי החומוס בסיר הלחץ ומכסים אותם במים. סגור את המכסה והגדר את סיר הלחץ ללחץ גבוה. מבשלים את החומוס במשך 15 דקות. לאחר שזמן הבישול נגמר, אפשר ללחץ להשתחרר באופן טבעי.
איך לדעת מתי חומוס נגמר
לאחר בישול החומוס, הוא צריך להיות רך וקל למעוך עם מזלג. אם הם עדיין קשים, הם צריכים להתבשל זמן רב יותר. אפשר גם לטעום כמה חומוס כדי לבדוק את מידת העשייה.
טיפים לבישול חומוס
להלן כמה טיפים לבישול חומוס:- משרים את החומוס למשך הלילה לפני הבישול כדי לעזור לרכך אותם.- הוסף קורט סודה לשתייה למי הבישול כדי לעזור לרכך את החומוס.- הוסף כמה כפות שמן למי הבישול כדי לעזור לשמור על החומוס שלא יידבק זה לזה.- הוסף כמה שיני שום או עלה דפנה למי הבישול לתוספת טעם.- הוסף קורט מלח למי הבישול כדי לעזור לשפר את הטעם של החומוס.- מסננים את מי הבישול ולשטוף את החומוס לפני ההגשה.
סיכום
בישול חומוס יכול להיות תהליך שלוקח זמן, אבל זה שווה את זה בשביל התוצאות הטעימות. השריית החומוס למשך הלילה והוספת כמה מרכיבים למי הבישול יכולה לעזור להפוך את החומוס לטעים ונימוח יותר. בעזרת שיטת הבישול הנכונה וכמה טיפים תוכלו להכין בכל פעם חומוס מושלם.