מה זה פויקה?
פויקה הוא מאכל פיני מסורתי העשוי מתערובת של קמח שיפון, מים ומלח. לאחר מכן יוצרים מהבצק צורה עגולה ואופים בתנור. פויקה הוא מאכל פופולרי בפינלנד והוא מוגש לרוב עם חמאה, גבינה או ריבה. זהו גם חטיף פופולרי בחלקים אחרים של סקנדינביה והאזור הבלטי.
כמה זמן צריך לבשל פויקה בתנור?
משך הזמן שצריך לבשל את הפויקה בתנור תלוי בגודל הפויקה ובמרקם הרצוי. בדרך כלל, יש לבשל פויקה במשך כ-20 דקות ב-350°F (177°C). אם רוצים מרקם פריך יותר, אפשר לבשל עוד כמה דקות. כדי לבדוק אם הפויקה נעשה, הכניסו קיסם למרכז הפויקה. אם זה יוצא נקי, הפויקה נעשה.
טיפים להכנת פויקה מושלמת
השתמש בקמח הנכון
קמח שיפון הוא הקמח המסורתי המשמש לפויקה, אך ניתן להשתמש גם בקמח חיטה או בשילוב של השניים. סוג הקמח שבו אתה משתמש ישפיע על מרקם הפויקה, אז נסה למצוא את הקמח שהכי מתאים לך.
ללוש את הבצק היטב
לישת הבצק היא שלב חשוב בהכנת פויקה. ללוש את הבצק עד שהוא חלק ואלסטי. זה יעזור להבטיח שהפויקה תעלה כראוי ויהיה לו מרקם קל ונימוח.
תן לבצק לתפוח
לאחר הלישה של הבצק מניחים לו לתפוח כשעה. זה יעזור לפויקה להתרומם ויעניק לו מרקם קליל ואוורירי.
אופים בטמפרטורה הנכונה
יש לאפות פויקה ב-350°F (177°C). טמפרטורה זו תבטיח שהפויקה יתבשל מבלי להישרף.
סיכום
פויקה הוא מאכל פיני מסורתי העשוי מתערובת של קמח שיפון, מים ומלח. משך הזמן שצריך לבשל את הפויקה בתנור תלוי בגודל הפויקה ובמרקם הרצוי. בדרך כלל, יש לבשל פויקה במשך כ-20 דקות ב-350°F (177°C). להכנת פויקה מושלמת, השתמשו בקמח הנכון, ללוש את הבצק היטב, לתת לבצק לתפוח ואופים בטמפרטורה הנכונה. למידע נוסף, בדוק את הסרטון הזה או מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .