מהי עוגת שמרים?
עוגת שמרים היא סוג של עוגה שמכינים שמרים כחומר תפיחה. עוגה מסוג זה עשויה בדרך כלל עם שילוב של קמח, סוכר, חמאה, ביצים ושמרים. השמרים עוזרים לעוגה לתפוח ומעניקים לה מרקם קליל ואוורירי. עוגות שמרים מוגשות לרוב כקינוח או כנשנוש. הם יכולים לשמש גם כבסיס לעוגות אחרות, כמו עוגות גבינה או עוגות שכבות.
איך מכינים עוגת שמרים
הכנת עוגת שמרים היא תהליך פשוט למדי. השלב הראשון הוא לערבב יחד את החומרים היבשים, הכוללים בדרך כלל קמח, סוכר ושמרים. לאחר מכן, מוסיפים את החומרים הרטובים, כגון חמאה, ביצים וחלב, לחומרים היבשים ומערבבים יחד עד שנוצר בצק. לאחר מכן ללוש את הבצק עד שהוא חלק ואלסטי. לאחר שהבצק מוכן, מניחים אותו בתבנית עוגה משומנת ומתפיחים כשעה.
כמה זמן עוגת שמרים צריכה להיות בתנור?
לאחר שהבצק תפח, הוא מוכן לאפייה. זמן האפייה של עוגת שמרים ישתנה בהתאם לגודל וצורת תבנית העוגה. בדרך כלל, יש לאפות עוגת שמרים במשך כ-25 עד 30 דקות ב-350 מעלות צלזיוס (177 מעלות צלזיוס). כדי לבדוק אם העוגה מוכנה, נועצים קיסם למרכז העוגה. אם זה יוצא נקי, העוגה מוכנה.
טיפים לאפיית עוגת שמרים
בעת אפיית עוגת שמרים, יש לזכור כמה טיפים כדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר. ראשית, הקפידו להשתמש בסוג השמרים הנכון. שמרים יבשים פעילים הם הסוג הנפוץ ביותר של שמרים המשמשים לאפיית עוגות. חשוב להשתמש בכמות נכונה של שמרים, שכן יותר מדי או מעט מדי עלול להשפיע על המרקם והטעם של העוגה.
שימוש במדחום
חשוב גם להשתמש במדחום לתנור כדי לוודא שהתנור בטמפרטורה הנכונה. אם התנור חם מדי העוגה תישרף, ואם היא קרירה מדי העוגה לא תתפח כמו שצריך.
מצננים את העוגה
לאחר האפייה של העוגה, חשוב לתת לה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. זה יעזור להבטיח שהעוגה לא יבשה מדי או לחה מדי.
השוואה מהירה
שלב | זְמַן |
---|---|
ערבוב הבצק | 10 דקות |
מתפיחים את הבצק | 1 שעה |
אפיית העוגה | 25-30 דקות |
מצננים את העוגה | 1 שעה |
אפיית עוגת שמרים היא תהליך פשוט שניתן לעשות בכמה שעות. עם החומרים הנכונים וקצת סבלנות, תוכלו להכין עוגת שמרים טעימה שבטוח תהיה להיט עם המשפחה והחברים. למידע נוסף על אפיית עוגת שמרים, בדוק את הסרטון הזה .