סקירה של רצח יצחק רבין
יצחק רבין היה פוליטיקאי ישראלי וראש הממשלה החמישי של ישראל. הוא נרצח ב-4 בנובמבר 1995, בעת שהשתתף בעצרת שלום בתל אביב. המתנקש, יגאל עמיר, היה ימני קיצוני שהתנגד למאמצי השלום של רבין עם הפלסטינים. על הרצח נגזרו על אמיר מאסר עולם.
האירועים שהובילו להתנקשות
רבין היה דמות מרכזית בפוליטיקה הישראלית במשך עשרות שנים. הוא כיהן כראש ממשלה בין השנים 1974-1977 ושוב בין השנים 1992-1995. במהלך הקדנציה השנייה שלו היה חלק מרכזי במשא ומתן על הסכמי אוסלו, הסכם שלום בין ישראל לפלסטינים. ההסכם היה שנוי במחלוקת בישראל, ורבין היה מטרה לביקורת חריפה מצד האופוזיציה הימנית. בחודשים שקדמו לרצח התקיימו הפגנות רבות נגד רבין ומדיניותו.
ההתנקשות
בליל ה-4 בנובמבר 1995 השתתף רבין בעצרת שלום בתל אביב. ביציאה מהעצרת ניגש אליו יגאל עמיר וירה שלוש יריות מטווח קצר. רבין הובהל לבית החולים, אך הוא מת מפצעיו זמן קצר לאחר מכן.
התוצאות
רצח רבין שלח גלי הלם בישראל ובעולם. המדינה נקלעה לאבל, והוכרז יום אבל לאומי. לרצח הייתה גם השפעה עמוקה על תהליך השלום. יורשו של רבין, שמעון פרס, לא הצליח להמשיך את המשא ומתן, ותהליך השלום נתקע.
משפטו של יגאל עמיר
יגאל עמיר נעצר זמן קצר לאחר החיסול והואשם ברצח. משפטו החל בפברואר 1996 ונמשך מספר חודשים. בינואר 1997 נמצא אמיר אשם ברצח ונידון למאסר עולם.
מורשתו של יצחק רבין
לרצח יצחק רבין הייתה השפעה מתמשכת על ישראל ועל העולם. הוא נזכר כמנהיג אמיץ שהיה מוכן לקחת סיכונים למען השלום. מורשתו מתקיימת בתהליך השלום שהוא עזר ליזום.
דעה אישית
רצח יצחק רבין היה טרגדיה שזעזעה את העולם. זה היה תזכורת לסכנות שבקיצוניות ולחשיבות השלום. רבין היה מנהיג אמיץ שהיה מוכן לקחת סיכונים למען השלום, ומורשתו תתקיים בתהליך השלום שהוא עזר ליזום. בידינו להמשיך בעבודתו ולהבטיח את הגשמת חלומו לשלום. למידע נוסף, מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .