מהי עוגת שמרים?
עוגת שמרים היא סוג של עוגה שמכינים שמרים כחומר תפיחה. עוגה מסוג זה היא בדרך כלל קלה ואוורירית, ויש לה טעם ייחודי שמייחד אותה מעוגות אחרות. השמרים עוזרים להעניק לעוגה מרקם קליל ואוורירי, וגם עוזרים להעניק לעוגה טעם ייחודי. עוגות שמרים מוגשות לרוב כקינוח או כנשנוש, וניתן ליהנות מהן עם מגוון תוספות שונות.
איך לאפות עוגת שמרים בתנור
אפיית עוגת שמרים בתנור היא תהליך פשוט יחסית. השלב הראשון הוא לחמם את התנור לטמפרטורה הרצויה. לאחר שהתנור מחומם מראש, יש להכין את בלילת העוגה לפי הוראות המתכון. לאחר שהבלילה מוכנה, יש לשפוך אותה לתבנית עוגה משומנת ולהכניס לתנור שחומם מראש.
זמן אפייה
זמן האפייה של עוגת שמרים ישתנה בהתאם לגודל וסוג העוגה הנאפים. בדרך כלל, עוגת שמרים צריכה להיות לאפות במשך 25-30 דקות. חשוב לפקוח עין על העוגה בזמן האפייה, כי היא יכולה בקלות להפוך לאפייה יתרה. לאחר סיום האפייה של העוגה, יש להוציאה מהתנור ולאפשר לה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.
בודקים את הגינות
הדרך הטובה ביותר לבדוק את העשייה היא להכניס קיסם למרכז העוגה. אם הקיסם יוצא נקי, אז העוגה מוכנה לאפייה. אם הקיסם יוצא עם בלילה עליו, אז יש לאפות את העוגה עוד כמה דקות.
אחסון העוגה
לאחר האפייה של העוגה, יש לתת לה להתקרר לחלוטין לפני האחסון. ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים, או לשמור במקרר עד שבוע. אם יש לאחסן את העוגה במקרר, יש לעטוף אותה היטב בניילון נצמד או בנייר אלומיניום.
מגישים את העוגה
לאחר שהעוגה מתקררת, ניתן להגיש אותה עם מגוון תוספות שונות. תוספות פופולריות לעוגות שמרים כוללות קצפת, פירות טריים ורוטב שוקולד. אפשר להגיש את העוגה גם רגילה, או להגיש עם כדור גלידה. למידע נוסף על עוגות שמרים, אתה יכול לבקר בוויקיפדיה .