מה זה מלווה?
מלווה היא עוגה מזרח תיכונית מסורתית העשויה מקמח סולת וסוכר. זהו קינוח פופולרי במדינות רבות באזור, כולל ישראל. העוגה מוגשת בדרך כלל עם סירופ או דבש ולעיתים קרובות מכוסה בציפוי אגוזים או פירות יבשים. מלווה הוא קינוח טעים וקל להכנה שבטוח יהיה להיט אצל המשפחה והחברים שלך.
איך להכין מלווה
הכנת מלווה היא תהליך פשוט שדורש רק כמה מרכיבים. מתחילים בשילוב של קמח הסולת, הסוכר ואבקת האפייה בקערה. לאחר מכן, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת בצק. לאחר שהבצק מוכן, מרדדים אותו על משטח מקומח קלות וחותכים אותו לחתיכות קטנות. מניחים את החלקים על נייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש ל-350 מעלות צלזיוס למשך כ-20 דקות.
כמה זמן מכניסים את מלווה לתנור?
משך הזמן שצריך לאפיית מלווה בתנור תלוי בגודל הנתחים. לחתיכות קטנות יותר ייקח פחות זמן לאפייה, בעוד לחתיכות גדולות יותר ייקח יותר זמן. ככלל, כדאי לאפות את מלוואח כ-20 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים. כדי להבטיח שהמלווה יהיה מוכן, אפשר להחדיר קיסם למרכז העוגה. אם הקיסם יוצא נקי, המלוואח נעשה.
טיפים לתוצאות הטובות ביותר
בעת אפיית מלווה, יש לזכור כמה טיפים לתוצאות הטובות ביותר. ראשית, יש להקפיד על שימוש בנייר אפייה בהיר, שכן ניירות אפייה בצבע כהה עלולים לגרום לשריפת המלוואח. שנית, הקפידו לשמן את תבנית האפייה לפני הוספת חלקי המלווה. זה יעזור למנוע מהחתיכות להידבק למחבת. לבסוף, הקפידו לבדוק את המלווה לעיתים קרובות בזמן האפייה כדי לוודא שהוא לא ישרף.
משרתים מלווה
מלוואח מוגש בדרך כלל עם סירופ או דבש ומעליו אגוזים או פירות יבשים. אפשר גם להגיש אותו עם כף קצפת או גלידה לפינוק מיוחד במיוחד. ניתן להגיש מלווה גם כחטיף או קינוח.
נהנה ממלווה
מלווה הוא קינוח טעים וקל להכנה שבטוח יהיה להיט אצל המשפחה והחברים שלך. בין אם תגישו אותו כנשנוש או כקינוח, מלוואח בטוח יהיה להיט. לטיפים נוספים כיצד להכין את המלוואח המושלם, בדוק את הסרטון הזה .