מהו חזה עוף?
חזה עוף הוא נתח בשר מחזה עוף. זהו אחד הנתחים הפופולריים ביותר של עוף והוא משמש לעתים קרובות במגוון מנות. זהו נתח בשר רזה עשיר בחלבון ודל בשומן. זה גם מקור מצוין לויטמינים ומינרלים.
כמה זמן מחזיק חזה עוף?
חזה עוף יכול להחזיק עד ארבעה ימים במקרר אם הוא מאוחסן כראוי. יש לעטוף בניילון נצמד או לשים בכלי אטום. יש להכניס אותו גם לחלק הקר ביותר של המקרר, שהוא בדרך כלל המדף התחתון. אם חזה העוף קפוא, הוא יכול להחזיק מעמד עד שישה חודשים. יש לעטוף בניילון נצמד או לשים בכלי אטום לפני הכנסתו למקפיא.
כיצד לאחסן חזה עוף כראוי
חשוב לאחסן נכון את חזה העוף על מנת לשמור על טריותו וטעמו. הנה כמה טיפים לאחסון חזה עוף:
מְקָרֵר
- עוטפים את חזה העוף בניילון נצמד או מניחים אותו בכלי אטום.
- מניחים את חזה העוף בחלק הקר ביותר של המקרר, שהוא בדרך כלל המדף התחתון.
- השתמש בחזה העוף תוך ארבעה ימים.
מַקפִּיא
- עוטפים את חזה העוף בניילון נצמד או מניחים אותו בכלי אטום.
- מניחים את חזה העוף במקפיא.
- השתמש בחזה העוף תוך שישה חודשים.
טיפים להכנת חזה עוף
לאחר שחזה העוף מאוחסן כראוי, חשוב להכין אותו נכון על מנת לוודא שהוא בטוח לאכילה. הנה כמה טיפים להכנת חזה עוף:
בישול
- מפשירים את חזה העוף במקרר למשך הלילה לפני הבישול.
- מבשלים את חזה העוף לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס.
- אין להשאיר את חזה העוף בטמפרטורת החדר למשך יותר משעתיים.
ניקוי
- שטפו את הידיים במים וסבון לפני ואחרי הטיפול בחזה העוף.
- שטפו את כל הכלים, קרשי החיתוך והמשטחים במים חמים וסבון לאחר שהם באים במגע עם חזה העוף.
- השליכו כל שאריות של חזה עוף שהושארו בחוץ בטמפרטורת החדר במשך יותר משעתיים.
סיכום
חזה עוף יכול להחזיק עד ארבעה ימים במקרר ועד שישה חודשים במקפיא אם הוא מאוחסן כראוי. חשוב להפשיר את חזה העוף במקרר למשך הלילה לפני הבישול ולבשל אותו לטמפרטורה פנימית של 165 מעלות צלזיוס. חשוב גם לשטוף את הידיים, הכלים, קרשי החיתוך והמשטחים במים חמים וסבון לאחר שהם באים במגע עם חזה העוף. הקפדה על טיפים אלו תסייע להבטיח שחזה העוף בטוח לאכילה וישמור על טריותו וטעמו.