מהו בצק שמרים?
בצק שמרים הוא סוג של בצק שעשוי משמרים, קמח ומרכיבים אחרים. הוא משמש להכנת לחם, לחמניות, קרום פיצה ומוצרי מאפה אחרים. בצק שמרים הוא מרכיב רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מתכונים.
כיצד לאחסן בצק שמרים במקרר
אחסון בצק שמרים במקרר הוא דרך מצוינת לשמור אותו טרי ומוכן לשימוש. כדי לאחסן בצק שמרים במקרר, תחילה יש לוודא שהוא מקורר לחלוטין. לאחר מכן, עוטפים את הבצק היטב בניילון נצמד או מניחים אותו בכלי אטום. סמן את המיכל בתאריך שבו הוא נוצר ואחסנו אותו בחלק הקר ביותר של המקרר.
כמה זמן מחזיק בצק שמרים במקרר?
בצק שמרים יכול להחזיק במקרר עד שבועיים. לאחר שבועיים הבצק עלול להתחיל לאבד מהטעם והמרקם שלו. אם הבצק מאוחסן כראוי, הוא עדיין אמור להיות בטוח לאכילה לאחר שבועיים, אבל יכול להיות שהוא לא טעים.
טיפים לאחסון בצק שמרים
- מוודאים שהבצק מקורר לחלוטין לפני האחסון.
- עוטפים את הבצק היטב בניילון נצמד או מניחים אותו בכלי אטום.
- סמן את המיכל עם התאריך שבו הוא נוצר.
- שומרים את הבצק בחלק הקר ביותר של המקרר.
- השתמשו בבצק תוך שבועיים לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
שימוש בבצק שמרים
ניתן להשתמש בבצק שמרים להכנת מגוון מאפים. ניתן להכין לחם, לחמניות, קרום פיצה ומתכונים אחרים עם בצק שמרים. כשמשתמשים בבצק שמרים חשוב להקפיד על הוראות המתכון. צריך ללוש בצק שמרים ולתת לו לתפוח לפני האפייה.
לישה של בצק שמרים
לישה של בצק שמרים היא שלב חשוב בהכנת לחם ומוצרי מאפה אחרים. הלישה עוזרת לפתח את הגלוטן בבצק, מה שמקנה למוצר המוגמר מרקם לעיס. כדי ללוש בצק שמרים, השתמשו בידיים כדי ללחוץ ולקפל את הבצק עד שהוא חלק ואלסטי.
בצק שמרים תופח
התפחה היא שלב חשוב נוסף בהכנת בצק שמרים. התפחה מאפשרת לשמרים להפעיל ולהתרחב לבצק. כדי לתפיח בצק שמרים, מניחים אותו באזור חמים ללא גירוי ומכסים אותו במטלית לחה. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
סיכום
בצק שמרים הוא מרכיב רב תכליתי שניתן להשתמש בו להכנת מגוון מוצרי מאפה. לאחסון בצק שמרים במקרר, יש לוודא שהוא מקורר לחלוטין ולעטוף אותו היטב בניילון נצמד או להניח אותו בכלי אטום. בצק שמרים יכול להחזיק במקרר עד שבועיים. כשמשתמשים בבצק שמרים חשוב ללוש ולתפוח לפני האפייה. למידע נוסף על שימוש בבצק שמרים, בדוק את הסרטון הזה .