דף הבית » חדש » כמה זמן מבשלים עוף שלם בתנור?

כמה זמן מבשלים עוף שלם בתנור?

צרו איתנו קשר

כמה זמן מבשלים עוף שלם בתנור?

בישול עוף שלם בתנור

בישול עוף שלם בתנור הוא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה. בין אם אתם מבשלים לארוחת ערב משפחתית או לאירוע מיוחד, עוף צלוי שלם בטוח ישמח. הנה מה שאתה צריך לדעת כדי להכין את העוף המושלם בתנור.

הכנת העוף

לפני שתתחיל לבשל, תצטרך להכין את העוף. התחל בהסרת הגיבולים והצוואר מחלל העוף. שוטפים את העוף מבפנים ומבחוץ במים קרים ומייבשים אותו בנייר סופג. שפשפו את העוף בתערובת של עשבי תיבול ותבלינים האהובים עליכם, כגון מלח, פלפל, שום ורוזמרין.

טמפרטורת וזמן הבישול

לאחר הכנת העוף, הגיע הזמן לבשל אותו. מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס). מניחים את העוף בתבנית צלייה ומבשלים כ-20 דקות לכל קילוגרם (450 גרם). עבור עוף במשקל 4 פאונד (1.8 ק"ג), זה אמור לקחת כשעה ו-20 דקות.

בודקת את מידת העשייה

כדי לוודא שהעוף מבושל, הכניסו מדחום בשר לחלק העבה ביותר של הירך. הטמפרטורה הפנימית צריכה לקרוא לפחות 165°F (74°C). אם הטמפרטורה נמוכה יותר, המשיכו לבשל עוד 10 דקות ובדקו שוב.

מגישים את העוף

לאחר שהעוף מבושל, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח 10 דקות לפני ההגשה. זה יאפשר למיצים להתפזר מחדש בכל העוף, ולהפוך אותו לעסיסי וטעים. הגישו את העוף עם הצדדים האהובים עליכם ותהנו!

טיפים לעוף צלוי מושלם

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את העוף המושלם בתנור:

  • אם חסר לכם זמן, תוכלו לבשל את העוף בטמפרטורה גבוהה יותר (400°F/200°C) למשך זמן קצר יותר.
  • כדי שהעוף לא יתייבש, שפשפו אותו בחמאה או בשמן לפני הבישול.
  • לתוספת טעם, מלאו את חלל העוף בלימון, בצל ועשבי תיבול.
  • כדי לפריכות את העור, מברישים את העוף בחמאה מומסת או בשמן לפני הבישול.
  • לבישול אחיד יש לוודא שהעוף בשכבה אחידה בתבנית הצלייה.
  • לתוספת טעם, מבסו את העוף עם מיצי המחבת כל 20 דקות.
  • לקבלת עור פריך, הפעל את התנור לבישול ב-5 הדקות האחרונות של הבישול.

בישול עוף שלם בתנור הוא דרך מצוינת להכין ארוחה טעימה. עם הטמפרטורה והזמן הנכונים, אתה יכול להכין עוף צלוי מושלם שהוא עסיסי וטעים. לטיפים וטריקים נוספים על בישול עוף שלם בתנור, בדוק את הסרטון הזה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן