מהי כרובית?
כרובית היא ירק ממשפחת המצליבים המהווה חלק ממשפחת הברסיקה. זה קשור לברוקולי, קייל וכרוב והוא בחירה פופולרית למנות רבות. כרובית היא ירק רב תכליתי שניתן לבשל במגוון דרכים, כולל צלייה, אידוי והקפצה. אפשר גם לאכול אותו נא או להוסיף אותו לסלטים.
איך מכינים כרובית לצלייה
לפני צליית כרובית חשוב להכין אותה כמו שצריך. מתחילים בחיתוך הכרובית לפרחים. גודל הפרחים יהיה תלוי איך אתה מתכנן להשתמש בהם. לדוגמה, אם אתם מכינים סלט כרובית צלוי, אולי כדאי לחתוך את הפרחים לחתיכות קטנות יותר. אם אתם צולים כרובית שתוגש כתוספת, מומלץ לחתוך את הפרחים לחתיכות גדולות יותר. ברגע שהכרובית נחתכת לפרחים, חשוב לתבל אותה. ניתן להשתמש במגוון תבלינים כמו מלח, פלפל, אבקת שום ותיבול איטלקי. אפשר גם להוסיף מעט שמן זית כדי לעזור לתבלינים להיצמד לכרובית.
כמה זמן לבשל כרובית בתנור
משך הזמן שלוקח לבשל כרובית בתנור יהיה תלוי בגודל הפרחים ובמרקם הרצוי. לפרחים קטנים יותר, זה ייקח בערך 15-20 דקות לבשל. לפרחים גדולים יותר, זה ייקח בערך 25-30 דקות לבשל.
צליית כרובית ב-375°F
אם אתם צולים כרובית בטמפרטורה של 375 מעלות צלזיוס, זה ייקח בערך 25-30 דקות לבשל. הכרובית צריכה להיות משחימה קלה ונימוחה בסיום.
צליית כרובית ב-400 מעלות צלזיוס
אם אתם צולים כרובית ב-400 מעלות צלזיוס, זה ייקח בערך 20-25 דקות לבשל. הכרובית צריכה להיות זהובה ונימוחה בסיום.
טיפים לצליית כרובית
כשצולים כרובית, חשוב להקפיד שהפרחים יהיו פרוסים בצורה אחידה על תבנית האפייה. זה יעזור להבטיח שהכרובית תתבשל בצורה אחידה. כמו כן, חשוב לבדוק את הכרובית לעיתים קרובות כדי לוודא שהיא לא נשרף.
השוואה מהירה
טֶמפֶּרָטוּרָה | זְמַן |
---|---|
375°F | 25-30 דקות |
400°F | 20-25 דקות |
צליית כרובית היא דרך מצוינת להוציא את הטעם והמרקם שלה. עם הטמפרטורה וזמן הבישול הנכונים, תוכלו לקבל את המרקם והטעם המושלמים בכל פעם. למידע נוסף על צליית כרובית, בדוק את הסרטון הזה של רשת המזון.