מה שאתה צריך לדעת לפני שאתה מכניס ביצה לתנור
בישול ביצה בתנור יכול להיות דרך מצוינת לקבל ארוחה טעימה מבלי לעמוד מעל הכיריים. אבל, לפני שתתחיל לבשל את הביצה שלך בתנור, יש כמה דברים שאתה צריך לדעת. הנה כמה טיפים שיעזרו לך להשיג את הביצה המושלמת בכל פעם.
בחר את הביצה הנכונה
השלב הראשון בבישול ביצה בתנור הוא לבחור את הביצה הנכונה. אתה רוצה לוודא שאתה בוחר ביצה טרייה וללא כל סדקים. אם אתה משתמש בביצה שנרכשה בחנות, הקפד לבדוק את תאריך התפוגה. אם אתה משתמש בביצה טרייה בחווה, הקפד לבדוק אם יש סדקים או שינוי צבע.
מכינים את הביצה
לאחר שבחרתם את הביצה הנכונה, עליכם להכין אותה לבישול. מתחילים בפיצוח הביצה לקערה וטורפים עד שהיא בהירה ותפוחה. אתה יכול גם להוסיף קורט מלח ופלפל לביצה לתוספת טעם.
מחממים את התנור מראש
לאחר הכנת הביצה, אתה צריך לחמם את התנור. חממו את התנור ל-350 מעלות פרנהייט ותן לו להתחמם לפחות 10 דקות לפני שתכניס את הביצה פנימה. זה יבטיח שהביצה תתבשל בצורה אחידה ולא תישרף.
כמה זמן לשים ביצה בתנור
לאחר שהתנור מחומם מראש, אפשר להכניס את הביצה לתנור. בהתאם לאופן שבו אתה אוהב את הביצה שלך מבושלת, זמן הבישול ישתנה. עבור ביצה רכה, תצטרכו לבשל את הביצה כ-10 דקות. עבור ביצה קשה, תצטרכו לבשל את הביצה כ-15 דקות.
טיפים לבישול ביצה בתנור
לאחר שהכנסתם את הביצה לתנור, יש כמה טיפים שכדאי לזכור כדי להבטיח שתקבלו את הביצה המושלמת בכל פעם. ראשית, הקפידו לבדוק את הביצה כל כמה דקות כדי לוודא שהיא לא מתבשלת יתר על המידה. אפשר גם להשתמש במדחום כדי לבדוק את הטמפרטורה של הביצה כדי לוודא שהיא לא מתבשלת יתר על המידה. טיפ נוסף הוא להשתמש בנייר אפייה או תבנית מאפינס כדי לבשל בו את הביצה. זה יעזור למנוע מהביצה להידבק לתבנית וגם יעזור למנוע מהביצה להישרף. לבסוף, הקפידו לתת לביצה להתקרר לפני שאתם אוכלים אותה. זה יעזור להבטיח שהביצה תהיה מבושלת עד הסוף וגם יעזור למנוע מהביצה להידבק למחבת.
סיכום
בישול ביצה בתנור יכול להיות דרך מצוינת לקבל ארוחה טעימה מבלי לעמוד מעל הכיריים. אבל, לפני שתתחיל לבשל את הביצה שלך בתנור, יש כמה דברים שאתה צריך לדעת. הקפידו לבחור את הביצה הנכונה, להכין את הביצה, לחמם את התנור, ולדעת כמה זמן להכניס את הביצה לתנור. אתה יכול גם להשתמש בכמה טיפים שיעזרו לך להשיג את הביצה המושלמת בכל פעם. למידע נוסף, מצא מידע נוסף בוויקיפדיה .