באיזו טמפרטורה אני צריך לחמם פשטידה?
חימום פשטידה בתנור יכול להיות משימה לא פשוטה. אתה רוצה לוודא שהוא מבושל מבלי לשרוף את הקרום, ושהוא חם מספיק כדי להמיס את הגבינה או תוספות אחרות. הטמפרטורה שאתה צריך לחמם פשטידה תלויה בסוג הפשטידה שאתה מכין. עבור פשטידת פירות מסורתית, תרצה לחמם אותה ב-375 מעלות צלזיוס. זה יבטיח שהקרום יהיה חום זהוב והמלית מבושל. אם אתה מכין פשטידה מלוחה, כגון קיש או סיר פאי, תרצה לחמם אותה ב-350 מעלות צלזיוס. זה יבטיח שהמילוי יהיה מבושל מבלי לשרוף את הקרום.
כמה זמן לחמם פשטידה בתנור
לאחר שקבעתם את הטמפרטורה שאתם צריכים כדי לחמם את הפאי שלכם, תצטרכו להבין כמה זמן לחמם אותה בתנור. הזמן שלוקח לחמם פשטידה בתנור יהיה תלוי בסוג הפשטידה שאתה מכין ובגודל הפשטידה. עבור פשטידת פירות מסורתית, תרצה לחמם אותה כ-45 דקות. אם אתם מכינים פשטידה מלוחה, כמו קיש או סיר פאי, תרצו לחמם אותה כ-30 דקות. אם אתם מכינים פשטידה קטנה יותר, כמו טארט או מיני פשטידה, תרצו לחמם אותה כ-20 דקות.
בודקת את מידת העשייה
לאחר שחיממתם את הפאי למשך הזמן המומלץ, תרצו לבדוק אם היא מוכנה. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להכניס סכין או קיסם למרכז הפאי. אם זה יוצא נקי, הפשטידה מוכנה. אם זה יוצא עם מילוי רטוב, צריך לחמם את הפאי עוד כמה דקות.
שימוש במגן פאי
אם אתה חושש שהקרום של העוגה שלך יישרף, אתה יכול להשתמש במגן עוגה. מגן פאי הוא טבעת מתכת או סיליקון שמתאימה לקצה הפאי כדי להגן עליה מפני שריפה. אתה יכול למצוא מגני פאי ברוב חנויות המטבח או באינטרנט.
חימום פאי קפוא
אם אתם מחממים פשטידה קפואה, תרצו לחמם אותה ב-375°F למשך כ-45 דקות. כדאי גם לכסות את הפאי בנייר אלומיניום כדי למנוע מהקרום להישרף. לאחר שהפשטידה מחוממת, אפשר להסיר את נייר הכסף ולתת לפשטידה להשחים עוד כמה דקות.