מה זה ברלי?
שעורה היא דגן דגנים שנמצא בשימוש נרחב באזורים רבים בעולם. הוא בן למשפחת הדשא והוא אחד הדגנים התרבותיים העתיקים ביותר. זהו מרכיב פופולרי במזונות רבים, כולל לחם, בירה וויסקי. שעורה משמשת גם כמזון לבעלי חיים וכגידול כיסוי לשיפור פוריות הקרקע.
כמה זמן לוקח לשעורה לנבוט?
לשעורה לוקח בדרך כלל בין ארבעה לשבעה ימים לנבוט. הזמן המדויק שלוקח לשעורה לנבוט יהיה תלוי במגוון השעורה, בטמפרטורה ובכמות הלחות באוויר.
התנאים הטובים ביותר להנבטת שעורה
כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר בעת הנבטת שעורה, חשוב לספק את התנאים הנכונים. הטמפרטורה האידיאלית להנבטת שעורה היא בין 65 ל-75 מעלות פרנהייט. האוויר צריך להיות גם לח אך לא רטוב מדי.
איך להנביט שעורה
הנבטת שעורה היא תהליך פשוט. התחל בהשריית השעורה במים למשך 12 עד 24 שעות. מסננים את המים ומורחים את השעורה על מגש. מכסים את המגש במטלית לחה ומניחים אותו במקום חמים וחשוך. בדוק את השעורה כל יום וערפל אותה במים אם היא מתחילה להתייבש. השעורה אמורה להיות מוכנה לקציר תוך ארבעה עד שבעה ימים.
שימושים לשעורה מונבטת
שעורה מונבטת יכולה לשמש במגוון דרכים. ניתן לאכול אותו נא או מבושל, להוסיף אותו לסלטים, מרקים ותבשילים, או להשתמש בו להכנת לחם ומוצרי מאפה אחרים. שעורה מונבטת אפשר גם לייבש ולטחון לקמח.
סיכום
שעורה היא דגן דגנים רב-תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון דרכים. זה בדרך כלל לוקח ארבעה עד שבעה ימים לשעורה לנבוט, תלוי במגוון, טמפרטורה ורמות הלחות. כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר, חשוב לספק את התנאים הנכונים להנבטה. לאחר שהשעורה נבטה, ניתן לאכול אותה גולמית או מבושלת, להוסיף אותה לסלטים ומרקים, או להשתמש בה להכנת לחם ומוצרי מאפה אחרים. למידע נוסף על גידול ושימוש בשעורה, עיין בסרטון YouTube זה .