מה זה סמבוסק?
סמבוסק הוא מאפה מזרח תיכוני מסורתי שעשוי בשילוב של בצק ומילוי. הבצק עשוי בדרך כלל עם קמח, מים ושמרים, בעוד המילוי יכול להשתנות בהתאם לאזור. מילויים נפוצים כוללים גבינה, תרד, תפוחי אדמה ובשר בקר טחון. סמבוסק בדרך כלל נאפה בתנור ומוגש כמתאבן או כנשנוש.
מה מקורו של סמבוסק?
מאמינים שמקורו של סמבוסק במזרח התיכון, אם כי מקורו המדויק אינו ידוע. על פי ההערכות, הוא הובא לאזור על ידי סוחרים מאזור הים התיכון. המאפה הפך פופולרי במדינות רבות במזרח התיכון, כולל ישראל, לבנון, סוריה וירדן.
כמה זמן לוקח לסמבוסק לאפות בתנור?
משך הזמן שלוקח לאפות סמבוסק בתנור תלוי בגודל ובעובי המאפה. בדרך כלל, לוקח בין 15 ל-20 דקות לאפות סמבוסק בתנור. כדי לוודא שהמאפה מוכן, חשוב לבדוק בעזרת מדחום את הטמפרטורה הפנימית של המאפה. הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות לפחות 165°F (74°C).
טיפים לאפיית הסמבוסק המושלם
כדי להבטיח שהסמבוסק מבושל ובעל קרום חום-זהוב, יש כמה טיפים שכדאי לזכור בעת אפייתו בתנור.• מחממים את התנור ל-375°F (190°C).• משמנים את האפייה דף עם חמאה או שמן כדי למנוע הידבקות של המאפה.• מניחים את הסמבוסק על תבנית האפייה ומברישים את החלק העליון בחמאה מומסת או שמן.• אופים במשך 15-20 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית היא לפחות 165°F ( 74 מעלות צלזיוס).• מניחים לסמבוסק להתקרר לפני ההגשה.
הצעות הגשה לסמבוסק
ניתן להגיש סמבוסק כמתאבן או כנשנוש. אפשר להגיש עם מגוון תוספות כמו חומוס, טחינה או יוגורט. אפשר להגיש גם עם מגוון רטבים כמו צזיקי או רוטב שום. אפשר להגיש סמבוסק גם כקינוח, עם טפטוף דבש או סירופ.