דף הבית » מה קורה? » כמה זמן לוקח לכרובית לבשל בתנור?

כמה זמן לוקח לכרובית לבשל בתנור?

צרו איתנו קשר

כמה זמן לוקח לכרובית לבשל בתנור?

מהי כרובית?

כרובית היא ירק ממשפחת המצליבים המהווה חלק ממשפחת הברסיקה, הכוללת גם ברוקולי, כרוב וכרוב ניצנים. זהו יבול במזג אוויר קריר שזמין בכל ימות השנה ברוב חנויות המכולת. לכרובית יש טעם עדין וניתן לאכול אותה גולמית או מבושלת. זהו ירק פופולרי לצלייה, אידוי והקפצה.

איך לבשל כרובית בתנור

ניתן לבשל כרובית בתנור במגוון דרכים. הדרך הנפוצה ביותר לבשל כרובית בתנור היא לצלות אותה. כדי לצלות כרובית, מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הכרובית לפרחים וזורקים אותם עם שמן זית, מלח ופלפל. מורחים את הפרחים על תבנית האפייה וצולים 20-25 דקות, או עד שהכרובית רכה ומזהיבה.

כרובית צלויה עם שום ופרמזן

לטוויסט טעים על כרובית צלויה, נסו להוסיף שום וגבינת פרמזן. מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הכרובית לפרחים וזורקים אותם עם שמן זית, מלח, פלפל ושום טחון. מורחים את הפרחים על תבנית האפייה וצולים 20-25 דקות, או עד שהכרובית רכה ומזהיבה. מפזרים גבינת פרמזן וצולים 5 דקות נוספות.

כרובית צלויה עם אבקת קארי

לטוויסט פיקנטי על כרובית צלויה, נסו להוסיף אבקת קארי. מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הכרובית לפרחים וזורקים אותם עם שמן זית, מלח, פלפל ואבקת קארי. מורחים את הפרחים על תבנית האפייה וצולים 20-25 דקות, או עד שהכרובית רכה ומזהיבה.

כרובית מאודה

ניתן לאדות כרובית גם בתנור. מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הכרובית לפרחים ומורחים אותם על תבנית האפייה. מכניסים את תבנית האפייה לתנור ומאדים 10-15 דקות, או עד שהכרובית רכה.

כמה זמן לוקח לכרובית לבשל בתנור?

זמן הבישול של כרובית בתנור תלוי בשיטת הבישול ובגודל הפרחים. בישול של כרובית צלויה לוקח בדרך כלל 20-25 דקות, בעוד שלכרובית מאודה לוקח 10-15 דקות.

השוואה מהירה

שיטת בישול זמן בישול
קָלוּי 20-25 דקות
מְאוּיָד 10-15 דקות

כשמבשלים כרובית בתנור, חשוב לפקוח עליה עין כדי לוודא שהיא לא תתבשל יתר על המידה. כרובית מבושלת יתר על המידה יכולה להפוך לדיסתית ולא מעוררת תיאבון. כדי לבדוק את העשייה, הכניסו מזלג למרכז הפרחון. אם המזלג מחליק פנימה בקלות, הכרובית מוכנה. ניתן לבשל כרובית גם במיקרוגל או על הכיריים. כדי לבשל כרובית במיקרוגל, מניחים את הפרחים בקערה המתאימה למיקרוגל ומוסיפים כמה כפות מים. מכסים את הקערה במכסה או בניילון נצמד ומכניסים למיקרוגל למשך 3-4 דקות, או עד שהכרובית רכה. כדי לבשל כרובית על הכיריים, מביאים סיר עם מים מומלחים לרתיחה ומוסיפים את הפרחים. מבשלים 5-7 דקות, או עד שהכרובית רכה.

סיכום

כרובית היא ירק רב תכליתי שניתן לבשל במגוון דרכים. צלייה ואידוי הן השיטות הנפוצות ביותר לבישול כרובית בתנור. בישול של כרובית צלויה לוקח בדרך כלל 20-25 דקות, בעוד שלכרובית מאודה לוקח 10-15 דקות. חשוב לשים עין על הכרובית בזמן הבישול כדי לוודא שהיא לא תתבשל יתר על המידה. ניתן לבשל כרובית גם במיקרוגל או על הכיריים.

שאלות ותשובות

האם אפשר לבשל כרובית בתנור ללא שמן?

כן, אפשר לבשל כרובית בתנור ללא שמן. כל שעליך לעשות הוא לזרוק את הפרחים עם מלח ופלפל ולפזר אותם על תבנית אפייה. צולים 20-25 דקות, או עד שהכרובית רכה.

האם אפשר לבשל כרובית קפואה בתנור?

כן, אתה יכול לבשל כרובית קפואה בתנור. מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מורחים את פרחי הכרובית הקפואים על תבנית האפייה וצולים 25-30 דקות, או עד שהכרובית רכה ומזהיבה.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

    דילוג לתוכן