מבוא
פסטה היא מזון בסיסי בתרבויות רבות, וקל להבין מדוע. זה טעים, מגוון וקל יחסית להכנה. אבל כמה זמן לוקח להכין פסטה? התשובה תלויה בסוג הפסטה שאתה מכין, המרכיבים שבהם אתה משתמש, והשיטה שבה אתה משתמש כדי לבשל אותה. במאמר זה, נחקור את סוגי הפסטה השונים וכמה זמן לוקח להכין כל אחת מהן.
סוגי פסטה
ישנם סוגים רבים ושונים של פסטה, כל אחד עם הטעם והמרקם הייחודיים לו. להלן כמה מסוגי הפסטה הפופולריים ביותר:
- ספגטי
- פן
- פטוצ'יני
- רביולי
- לזניה
- מקרוני
- טורטליני
- פארפאלה
- קנלוני
פסטה טרייה מול מיובשת
כשזה מגיע להכנת פסטה, יש לכם שתי אפשרויות עיקריות: פסטה טרייה או פסטה מיובשת. פסטה טרייה עשויה מביצים, קמח ומים, ולרוב מכינים אותה בעבודת יד. זה יותר עדין וטעים מפסטה מיובשת, אבל זה לוקח יותר זמן להכין. פסטה מיובשת מיוצרת מקמח חיטת דורום ומים, והיא מיוצרת בדרך כלל במפעל. זה פחות טעים מפסטה טרייה, אבל הרבה יותר מהיר להכנה.
כמה זמן לוקח להכין פסטה?
כעת, לאחר שדיברנו על סוגי הפסטה השונים ועל שני סוגי הפסטה העיקריים, בואו נדבר על כמה זמן לוקח להכין כל אחד מהם.
פסטה טריה
הכנת פסטה טרייה לוקחת הכי הרבה זמן. בדרך כלל לוקח בערך 30 דקות להכנת הבצק, ואז צריך לנוח לפחות 30 דקות לפני שאפשר לרדד אותו ולחתוך אותו לצורה הרצויה. ברגע שהפסטה נחתכת, יש לבשל אותה מיד.
פסטה מיובשת
פסטה מיובשת הרבה יותר מהירה להכנה. בדרך כלל לוקח כ-10 דקות להרתיח את המים, ואז הפסטה צריכה להתבשל כ-8-10 דקות. לאחר שהפסטה מבושלת, היא מוכנה להגשה.
השוואה מהירה
סוג פסטה | זמן להכין |
---|---|
פסטה טריה | 30 דקות + 30 דקות מנוחה |
פסטה מיובשת | 10 דקות + 8-10 דקות בישול |
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין פסטה מבעוד מועד?
כן, אפשר להכין פסטה טרייה מבעוד מועד. לאחר חיתוך הפסטה, ניתן לשמור אותה במקרר עד יומיים. כשאתם מוכנים לבשל אותו, פשוט הרתיחו את המים ובשלו את הפסטה לכמה דקות.
אפשר להקפיא פסטה?
כן, אתה יכול להקפיא פסטה טרייה. לאחר חיתוך הפסטה, ניתן לשמור אותה במקפיא עד שלושה חודשים. כשאתם מוכנים לבשל אותו, פשוט הרתיחו את המים ובשלו את הפסטה לכמה דקות.
האם אפשר להשתמש בפסטה מיובשת ללזניה?
כן, אפשר להשתמש בפסטה מיובשת ללזניה. רק דאגו לבשל את הפסטה אל-דנטה, מה שאומר שהיא צריכה להיות מעט מבושלת. זה יעזור ללזניה לשמור על צורתה כשהיא נאפה.
סיכום
כפי שאתה יכול לראות, משך הזמן שלוקח להכנת פסטה תלוי בסוג הפסטה שאתה מכין ובשיטת הבישול שבה אתה משתמש. לפסטה טריה לוקח הכי הרבה זמן להכין, בעוד פסטה מיובשת מהירה הרבה יותר. לא משנה באיזה סוג פסטה תבחרו, תהיו בטוחים שתהנו מארוחה טעימה.